Esports 29/05/2011

L'argentí que converteix en realitat els desitjos

Abidal va recollir la Copa. La va passar a Puyol. Però va ser Messi qui la va baixar a la gespa incapaç de cedir-la a ningú més. Amb una rialla infantil, pura i sincera, Messi va jugar una final meravellosa.

Toni Padilla
2 min
L'argentí que converteix  en realitat els desitjos

Londres.Guardiola havia comentat que és el desig el que et permet guanyar. I ahir pocs desitjaven tant com Lionel Messi el triomf. Quan el Camp Nou va viure la festa per celebrar el títol de Lliga, el davanter argentí va limitar-se a dir que ja parlaria quan es guanyés la Champions. L'estadi, doncs, ja està llest per escoltar a un jugador que ahir va parlar sobre la gespa. Escollit el millor jugador de la final pels internautes, Messi va marcar per segon cop en una final davant del United i va desequilibrar un cop i un altre els anglesos.

Messi, que va fer el seu primer gol a Anglaterra, va jugar amb molta llibertat, exercint de líder. Situat sempre pel mig, va buscar llibertat entre línies, encarant-se als defenses i fent-los ballar al seu ritme. Si durant els primers 10 minuts no se'l va veure, a partir d'aquí va fer créixer la seva figura: des de Maradona mai s'havia vist un jugador tan menut amb una presència tan gran, gegantina, hercúlia.

Carrick, l'únic home de contenció del United, es va trobar amb Xavi i Iniesta per davant i amb Messi contínuament a prop seu. Park va centrar ràpidament la seva posició enviant Giggs a la banda per intentar ajudar a tapar Messi, però el coreà va ser humiliat un cop i un altre. Tot desig, Messi va donar molt de joc als companys i va xutar només quan va veure que calia fer-ho: tres xuts i els tres ben dirigits. Un gol i dues intervencions de Van de Sar. El gol, que trencava l'empat, va ser celebrat amb fúria, amb un micròfon d'ambient que va pagar els plats trencats. Perquè Messi desitjava bojament aquest gol i aquesta copa, que no volia cedir a ningú.

stats