LA REACCIÓ
Esports 02/07/2011

Laporta no deixa ningú indiferent

La carta oberta que Joan Laporta va publicar ahir va ser, en general, ben rebuda per diferents sectors del barcelonisme, que consideren que fusiona l'elogi als èxits esportius i un cert to de crítica subterrània.

Natalia Arroyo
2 min
Laporta no deixa ningú indiferent

Barcelona.Fa un any que Joan Laporta no viu els èxits del Barça com a president del club sinó com a soci culer i, des d'aquesta perspectiva l'entorn blaugrana va voler interpretar la carta que aquest diari va publicar ahir en exclusiva.

Tant periodistes, exdirectius i socis com personalitats vinculades a l'entitat consideren que les paraules de Laporta tenen un to "oportú i adequat", però li reclamen més claredat en certs aspectes conflictius sobre els quals l'expresident va preferir passar de puntetes.

Optimisme i crítica fina

Insinuar i amenaçar de dir, però no dir. No del tot. És la sensació que té Joan Maria Pou, periodista de RAC1. "Hauria estat un bon moment per fer un balanç més contundent. Entenc que el que pretén és donar les gràcies, però no deixa passar l'oportunitat de deixar caure algunes de les coses que no li han agradat. Però ho fa sense mullar-se", valora Pou.

En la mateixa línia, el presentador de la segona edició de La Graderia d'Ona FM, Sique Rodríguez, creu que Laporta "disfressa les crítiques dient «Ja en parlarem a l'assemblea» però n'acaba parlant amb un paràgraf de més de deu línies". Sique també destaca l'ordre en els agraïments, en què la directiva de Sandro Rosell ocupa l'últim lloc per darrere dels tècnics, jugadors, empleats, socis i aficionats, i creu que és un "senyal del recel" que conserva respecte a Rosell. Josep Maria Minguella, excandidat a la presidència del Barça, però, celebra que la carta "sigui fins i tot optimista" i serveixi per "rebaixar el to de baralla entre directives que existia ara fa vuit o nou mesos".

Minguella creu que, un any després de deixar la presidència, Laporta tria un tercer camí "correcte" d'entre les dues opcions que tenia, que eren "massa radicals: no dir res o denunciar amb força els punts de conflicte amb Rosell". El que més destaca l'excandidat és que "parla com a soci i deixa clar que ha gaudit dels èxits, uns èxits que porten el seu segell i la seva herència".

Clàudia Vives-Fierro, exdirectiva, va afegir una última interpretació durant la primera jornada de debat blaugrana que va tenir lloc ahir al Centre Comarcal Lleidatà: "Si Laporta ho té tan clar, ha de tenir un pla d'actuació que vagi més enllà d'aquesta carta".

El club va confirmar a aquest diari que no respondrà de manera oficial les paraules de Laporta i que "les respecta com una opinió més d'un expresident". Tampoc van voler fer declaracions els tres candidats a la presidència, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito, seguint la línia de no fer oposició que van prometre després de les eleccions.

stats