CICLISME
Esports 16/01/2013

Lance Armstrong reconeix que es va dopar

Lance Armstrong reconeix en una entrevista que s'emetrà demà que va utilitzar substàncies prohibides per guanyar els Tours de França. L'exciclista demana disculpes als treballadors de la seva fundació.

àlex Gozalbo
2 min
L'exciclista Lance Armstrong i la presentadora Oprah Winfrey durant l'entrevista que s'emetrà demà.

BARCELONA.El millor ciclista de tots els temps va fer trampa per guanyar. Al davant d'una austera tauleta amb dos gots d'aigua i dues palletes i vestit amb una camisa de color morat, Lance Armstrong va reconèixer per primera vegada que va utilitzar substàncies prohibides per guanyar els seus set Tours de França. Oprah Winfrey va aconseguir que l'esportista de Texas es confessés i demanés disculpes als treballadors de la seva fundació en una entrevista que s'emetrà, en dos capítols, demà i divendres a la nit.

Armstrong va perdre els set títols aconseguits al Tour de França després que l'Agència Antidopatge dels Estats Units (Usada) l'acusés de dopatge. El ciclista va decidir no defensar-se i, per aquest motiu, va ser suspès per a tota la vida. L'informe va detallar "un sofisticat, professionalitzat i reeixit programa de dopatge" de l'equip US Postal Service. De fet, molts dels seus companys van denunciar que eren sotmesos a un programa de dopatge que liderava el mateix Lance Armstrong.

Després de conèixer l'informe, l'exciclista nord-americà va perdre immediatament tot el suport dels patrocinadors que tenia com a suposat atleta model i heroi esportiu. A més, va rebre algunes demandes econòmiques per danys i perjudicis. La nova tàctica de Lance Armstrong va encaminada a netejar el seu nom, però també a poder seguir competint en el món del triatló, la seva nova gran passió. L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) permet que els esportistes que reconeguin haver-se dopat tornin a l'activitat esportiva.

Oprah Winfrey tenia 112 preguntes

La presentadora Oprah Winfrey, que s'havia preparat fins a 112 preguntes, va assegurar ahir al programa This morning (CBS) que no esperava una confessió tan honesta de Lance Armstrong. "Va ser sorprenent. Estàvem fascinats i captivats per algunes de les seves respostes. Vaig començar l'entrevista pensant que hauria d'insistir molt i citar pàgines concretes de l'informe inculpatori, però no va ser necessari", va explicar.

stats