Esports 22/02/2013

L'alta d'Abidal reforça la moral del Barça

El francès ja està disponible i el vestidor s'agafa al seu exemple vital per lluitar contra les adversitats

àlex Gozalbo
3 min
FELICITAT ABSOLUTA  Éric Abidal, després de l'entrenament del Barça a la Ciutat Esportiva, fent el símbol d'OK amb les mans.

Barcelona.Onze mesos i uns dies després de ser intervingut quirúrgicament d'un trasplantament de fetge, Éric Abidal va rebre ahir l'alta mèdica. La notícia va reforçar la moral d'un vestidor que s'agafa al seu exemple vital i al de Tito Vilanova per lluitar contra les adversitats. "No era un dia gaire agradable, però veient com s'entrena Éric Abidal... La millor notícia de l'any és la seva tornada; és un exemple de vida", va dir Xavi Hernández en roda de premsa. "Després de la garrotada d'ahir [per dimecres], tenim una gran notícia per als barcelonistes i el futbol: Abidal ja té l'alta mèdica. Amb ell som més forts", va escriure Carles Puyol al seu compte de Twitter. Els dos capitans no ignoren la importància d'un retorn carregat d'emotivitat.

El Barça va anunciar el 15 de març del 2011 que a Éric Abidal se li havia detectat un tumor al fetge. "A l'hospital sentia que la gent cantava el meu nom al minut 22. Tenia la pell de gallina", va recordar el futbolista fa uns mesos en un programa especial de TV3. El defensa francès no va poder jugar fins a la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions, quan Pep Guardiola el va premiar amb uns minuts contra el Reial Madrid. El Camp Nou va viure un dels instants amb més càrrega emotiva de la seva història. Uns dies més tard el defensa francès va ser titular a la final de Wembley, on Xavi i Puyol van cedir-li el braçal de capità per aixecar la copa de campions d'Europa.

Al gener del 2012, el Barça i Éric Abidal van anunciar un acord de renovació fins al 2013 amb possibilitat de prorrogar el contracte fins al 2015. El 15 de març, però, el club va explicar que el defensa hauria de ser sotmès a un trasplantament de fetge. El 10 d'abril el futbolista va passar pel quiròfan i no va ser fins un mes després que va rebre l'alta hospitalària.

Des d'aleshores, Abidal ha seguit un llarg procés de recuperació en què no ha escatimat esforços. A principis del mes d'octubre el dorsal 22 del Barça, acompanyat pel fisioterapeuta de l'equip Emili Ricart, va fer una estada de diversos dies a la Vall d'Aran, on va seguir un pla d'entrenaments específic. "Cada dia que feia un cim, sentia que era un honor ser allà dalt, descobrint coses tan boniques a la natura. Et sents petit i t'adones de quantes coses pots arribar a fer", va recordar a TV3. Dos mesos després, el 19 de desembre, el jugador va començar a treballar amb el grup.

Éric Abidal no juga un partit des del 26 de febrer del 2012, quan el Barça es va desfer de l'Atlètic de Madrid (1-2) a l'estadi Vicente Calderón. El jugador francès, molt estimat pels seus companys i pels aficionats, ja pensa en l'eliminatòria dels vuitens de final de la Lliga de Campions. "Ja tinc en perspectiva el partit de tornada al Camp Nou contra el Milan, però abans d'això tenim quatre partits importants. Visca el Barça!", va escriure ahir al seu compte oficial de Twitter.

Marc Muniesa també torna

Set mesos després de trencar-se el lligament encreuat anterior del genoll dret en un partit de pretemporada amb el primer equip del Barça, Marc Muniesa també va rebre ahir l'alta mèdica. El central català, que es va lesionar greument el 24 de juliol en un amistós contra l'Hamburg, va començar la temporada amb fitxa del primer equip, però el club va decidir tornar-lo a inscriure amb el filial al mercat d'hivern. L'objectiu és que torni a recuperar el ritme de competició a Segona Divisió. Muniesa ja feia unes setmanes que s'entrenava amb el filial i demà tornarà a estar disponible per disputar un partit, en aquest cas, a les ordres d'Eusebio Sacristán.

El Barça B rebrà l'Hèrcules al Miniestadi i el tècnic del filial blaugrana també podrà comptar amb el migcampista Sergi Roberto, que també es va lesionar en un partit del primer equip.

stats