BÀSQUET - NBA
Esports 13/11/2012

Els Lakers s'encomanen a Mike D'Antoni

Mike D'Antoni substituirà Mike Brown i serà el nou entrenador de Los Angeles Lakers. L'acord és per a tres temporades i inclou una opció de renovació per a una quarta campanya.

àlex Gozalbo
2 min
El nou entrenador dels Lakers, Mike D'Antoni, durant un partit quan entrenava els New York Knicks.

BARCELONA.Els Lakers van anunciar ahir que Mike D'Antoni serà el seu nou entrenador. Segons va confirmar John Black, portaveu de la franquícia de Los Angeles, el tècnic serà presentat en les pròximes hores. L'acord és per a tres temporades i inclou una opció de renovació per a una quarta campanya.

L'entrenador, de 61 anys, no va sortir ben parat de la seva última experiència en una banqueta de la NBA, ja que va fracassar amb els New York Knicks i el seu estil de joc habitual, amb rotacions molt curtes i poca participació dels interiors, no s'ajusta al tipus de jugadors que es trobarà als Lakers, però tant Jerry Buss, propietari de la franquícia, com Jim Buss, vicepresident, i Mitch Kupchak, mànager general, creuen que té el perfil idoni per substituir Mike Brown.

Steve Nash, que actualment està lesionat, va coincidir amb Mike D'Antoni als Phoenix Suns, quan el base va aconseguir dues distincions consecutives de millor jugador (MVP). El Lakers, que tan sols sumen tres victòries en set partits, reben aquesta nit els San Antonio Spurs a l'Staples Center.

Phil Jackson "demanava la lluna"

Els Lakers van estudiar el retorn de Phil Jackson, però van descartar la seva incorporació. El tècnic, que té onze anells de campió de la NBA, demanava massa diners (entre 10 i 15 milions de dòlars per temporada) i exigia no viatjar en els desplaçaments més llargs al·legant els seus coneguts problemes de maluc i de genolls. "Demanava la lluna", van resumir a Los Angeles Times fonts de la franquícia. El seu entorn ho ha negat. A més, Jim Buss, vicepresident executiu dels Lakers i cunyat de Phil Jackson, va oposar-se a l'operació, encara dolgut per la manera com l'entrenador va abandonar l'equip fa un any i mig.

El triangle ofensiu no tornarà, doncs, als Lakers. "No és un sistema complicat, en un principi és fins i tot més fàcil. La qualitat dels jugadors facilita molt la creació dels espais. Aquest sistema dóna moltes opcions, simplement has de llegir com t'estan defensant", recordava fa uns dies Pau Gasol a l'ARA. El català hauria preferit el seu retorn.

stats