BÀSQUET: NBA
Esports 16/03/2012

Els Lakers retenen Gasol i es reforcen amb tres jugadors

àlex Gozalbo
2 min
NO ES MOU DE LOS ANGELES  L'aler pivot Pau Gasol continuarà als Lakers.

BARCELONAPau Gasol jugarà als Lakers fins a finals de temporada. La franquícia de Los Angeles va intentar fins a l'últim moment incloure l'aler pivot català en alguna operació, però no se'n va sortir. Els New Jersey Nets, per exemple, van refusar una oferta d'intercanvi per Deron Williams.

Pocs minuts abans del tancament del mercat de traspassos els Lakers van protagonitzar dues operacions i es van reforçar amb el base Ramon Sessions, l'aler pivot Jordan Hill i l'aler Christian Eyenga. L'ex del Fiatc Joventut va aprofitar el tancament patronal de la NBA per disputar cinc partits a la Lliga Endesa. Després no ha tingut oportunitats als Cleveland Cavaliers, on tan sols ha completat sis enfrontaments.

Els Lakers de Mike Brown es van desfer de Luke Walton i Jason Kapono, que jugaran als Cleveland Cavaliers, i de Derek Fisher, que passarà a defensar la samarreta dels Houston Rockets. El base, cinc vegades campió de la NBA i actual president de l'associació de jugadors, era un dels puntals de Kobe Bryant al vestidor.

Els Lakers estrenaran els canvis aquesta nit, en el partit contra els Minnesota Timberwolves a l'Staples Center de Los Angeles. La franquícia californiana, que tan sols ha perdut dos dels 20 partits que ha disputat a casa, ocupa la tercera plaça de la Conferència Oest, amb 27 victòries i 16 derrotes. Els moviments reforcen l'equip, però de manera discreta. Uns retocs de xapa i pintura per a un conjunt que necessitava una reparació integral per tenir opcions de lluitar per l'anell de campió de la NBA.

Mitch Kupchak, general manager dels Lakers, va analitzar les operacions de la franquícia i va destacar que van intentar ajustar-se a les necessitats de l'equip.

El català Pau Gasol no va ser l'únic jugador de la NBA que tot i haver entrat en moltes negociacions finalment es va quedar al seu equip. Dwight Howard, per exemple, va oficialitzar en una roda de premsa la seva continuïtat fins al 2013 als Orlando Magic, mentre que Michael Beasley, a qui pretenien els Lakers, no es mourà dels Minnesota Timberwolves.

Els Grizzlies fan canvis

Els Memphis Grizzlies de Marc Gasol també van protagonitzar algunes operacions. La franquícia va enviar Sam Young als Philadelphia 76ers a canvi dels drets de Ricky Sánchez.

Els Denver Nuggets de Rudy Fernández, per la seva banda, van fer un moviment sorprenent en traspassar Nene als Washington Wizards. A través d'aquesta operació, en què també hi van estar implicats Los Angeles Clippers, l'equip que entrena George Karl va aconseguir els serveis de JaVale McGee i Ronny Turiaf.

stats