BÀSQUET: NBA
Esports 11/12/2011

Els Lakers es reinventen sense Gasol

àlex Gozalbo
2 min
L'eliminació dels Lakers de Pau Gasol contra els Mavericks  va provocar un punt i a part en la franquícia.

BARCELONAUn partit de bàsquet es pot guanyar de moltes maneres i cada entrenador aspira a fer-ho d'una manera diferent. L'estil d'equip que Phil Jackson va dissenyar als Lakers ha servit per disputar tres finals i guanyar dos títols en quatre anys, però no és compatible amb el joc que Mike Brown vol practicar. L'imaginari del primer s'estructura en la lectura dels jugadors sense pilota (el famós triangle ofensiu). El del segon, en la defensa.

És per això que Pau Gasol ha passat de ser un puntal fonamental per a la franquícia de Los Angeles a convertir-se en un esportista prescindible, en moneda de canvi per obtenir jugadors diferents amb els quals iniciar la reconstrucció.

La família Buss ha cedit tot el poder sobre els Lakers a Mike Brown, i la franquícia aspira a tancar abans de demà l'intercanvi a tres bandes que inicialment va ser bloquejat per la pressió dels propietaris. Els New Orlans Hornets, un conjunt controlat directament des de fa un any per la NBA, i els Houston Rockets, conjunt en què acabaria jugant Pau Gasol, són els altres equips implicats en un dels traspassos més importants dels últims anys.

L'operació, però, ha generat moltes suspicàcies entre alguns dels propietaris de la NBA, especialment entre aquells que anaven a repartir-se l'impost de luxe que els Lakers haurien de pagar aquesta temporada per excedir-se del límit salarial si Pau Gasol i Lamar Odom continuen a l'equip.

La pressió d'aquestes franquícies, almenys de moment, ha funcionat. Dan Gilbert, propietari dels Cleveland Cavaliers, va arribar a demanar a través d'un correu electrònic a David Stern, comissionat de la NBA, que aturés l'operació.

"Nou tècnic, canvi radical"

José Ajero, comentarista de la NBA a Canal +, té clar què busquen els Lakers amb aquesta operació a tres bandes: "Pretenen fer canvis per aspirar a alguna cosa, volen revertir les coses per tornar a ser competitius. Jo no hi veig motius econòmics perquè els Lakers acaben de signar un bon contracte televisiu. El que volen és aprofitar l'arribada d'un nou tècnic per fer un canvi radical". Chris Paul (Hornets), que si es completa l'intercanvi ocuparia el lloc de base, ha de ser clau en un nou projecte que també somia amb Dwight Howard (Magic).

Segons explica Ajero a l'ARA: "Si es concreta aquest traspàs a tres bandes, Pau Gasol és l'única peça que surt perdent; passa dels Lakers a un equip en reconstrucció. No és tan dramàtic com anar als Hornets, però no és bo per a ell".

Mentre la situació es clarifica, les franquícies interessades en l'intercanvi estudien noves fórmules per convèncer els propietaris.

stats