BÀSQUET: NBA
Esports 19/05/2012

Els Lakers perden el glamur i inicien la seva decadència

àlex Gozalbo
1 min
Pau Gasol protesta després d'una jugada durant el segon partit contra els Oklahoma City Thunder.

BARCELONADe les últimes 12 finals de la NBA, els Lakers n'han disputat set, però després de jugar-ne quatre en els últims cinc anys l'equip de Los Angeles sembla que ha iniciat la seva decadència. Després de perdre els primers partits de la sèrie de semifinals de la Conferència Oest contra els Oklahoma City Thunder, el conjunt de Pau Gasol apel·la als seus galons per intentar remuntar l'eliminatòria en una temporada marcada per una reconstrucció a mitges i l'arribada de Mike Brown a la banqueta.

Pau Gasol, que va definir els Lakers com un equip frustrat, combina partits brillants amb d'altres en què passa desapercebut, sense possibilitat de jugar-se pilotes en atac. L'aportació ofensiva del català ha baixat dels 17,4 punts durant la temporada regular als 12,7 dels play-off pel títol.

La majoria dels defectes que els Lakers no han pogut amagar durant la campanya s'han accentuat en els partits decisius, tant contra els Denver Nuggets com contra els Oklahoma City Thunder. L'equip no troba l'equilibri ofensiu que necessita i pateix molt quan juga lluny de l'Staples Center.

Els Lakers, als quals aquesta temporada els Clippers disputen la condició de millor equip de Los Angeles, han perdut l'orgull que els va portar a guanyar cinc anells de campions amb Phil Jackson a la banqueta. Els jugadors, alguns dels quals canviaran d'equip a l'estiu, ja no competeixen al nivell d'abans.

stats