NBA
Esports 27/12/2011

Els Lakers es cansen de Pau Gasol

àlex Gozalbo
3 min
MENYS COMUNICACIÓ 
 La distància entre Kobe Bryant i Pau Gasol, a la imatge abans de jugar contra els Bulls, s'ha eixamplat en els últims mesos.

BARCELONASi el bàsquet té poca memòria, la NBA menys. Els Lakers han oblidat aviat que gràcies a l'arribada de Pau Gasol van aconseguir sumar dos anells i disputar tres finals, i ara el culpen de la majoria dels mals de l'equip. Sense la protecció de Phil Jackson, l'aler pivot català viu moments difícils a Los Angeles, on els principals analistes demanen la seva inclusió en un traspàs.

"Els Lakers no poden dependre exclusivament de Kobe Bryant aquesta temporada. L'estrella necessita un altre jugador experimentat al seu costat. Si no, serà una campanya molt dura", explica Bill Plaschke. El columnista de Los Angeles Times té clara quina és la solució: "Bryant necessita ajuda i, si els Lakers no poden fitxar Dwight Howard, hauran de buscar un altre objectiu".

Quatre errades en els últims 100 segons

Dubtes en els moments claus

Els Lakers van començar la temporada de la NBA amb una derrota a casa contra els Chicago Bulls. L'equip de Los Angeles va deixar escapar un partit que guanyava per 11 punts en l'últim període.

Els mitjans de comunicació dels Estats Units culpen de la derrota Pau Gasol, a qui li retreuen quatre errades en els últims 100 segons del partit. La primera (a 1 min 40 s) té a veure amb dos tirs lliures fallats que haurien pogut tancar el partit quan els Lakers guanyaven per sis punts. La segona (a 45 s) és una tova falta personal del català sobre Luol Deng, que es va convertir en una acció de tres punts per als Bulls.

En la tercera (a 16 s) hi ha dos jugadors amb més culpa, Metta World Peace (abans conegut com a Ron Artest) i Kobe Bryant, però Pau Gasol acaba perdent una pilota decisiva que atorga a l'equip de Chicago una possessió inesperada. La quarta (a 4 s) és una mala ajuda defensiva sobre la penetració de Derrick Rose, a qui no arriba a temps de taponar el tir decisiu.

"Una pilota perduda i un parell d'errades en el tir ens van costar el partit, però això a vegades passa", analitza Pau Gasol.

Menys protagonisme en el sistema de Mike Brown

El tècnic exigeix més defensa

El nou entrenador dels Lakers, Mike Brown, vol reinventar l'equip a partir de la defensa i reclama jugadors més físics i intensos que Pau Gasol. El jugador català va mantenir el seu protagonisme en atac (14 punts i 14 tirs de camp), en què els Lakers segueixen organitzant la majoria de disposicions ofensives a partir del famós triangle ofensiu, però pateix en defensa.

Brown pretén que els jugadors interiors siguin molt agressius en la defensa de les situacions de bloqueig directe, allunyant-se de la cistella per dificultar l'avanç del jugador amb la pilota. Aquesta exigència no és senzilla per a un jugador com Pau Gasol, amb 216 centímetres d'alçada.

"Òbviament hi ha un munt de coses que van sortir malament, sobretot en la recta final", recorda Mike Brown, que va situar al cinc inicial Devin Ebanks, un jugador amb tan sols 20 partits d'experiència a la NBA.

Única peça valuosa per aconseguir bons jugadors

No hi ha alternatives per oferir

Els Lakers van decidir aquest estiu reconstruir el seu equip al voltant de Kobe Bryant. La franquícia de Los Angeles va posar al mercat tots els seus jugadors, a excepció de l'escorta. La idea original en la qual somiava Mitch Kupchak, mànager general de la franquícia, era aconseguir Chris Paul i Dwight Howard, una opció que ara ja està descartada.

El traspàs de Lamar Odom als Dallas Mavericks i el mal moment de Derek Fisher fan que Pau Gasol sigui l'única peça valuosa per protagonitzar un traspàs. De fet, l'aler pivot català ha aparegut en tots els intents d'intercanvi amb els Hornets, els Rockets, els Magic, els Warriors i els Bulls.

Pau Gasol està cansat de parlar de possibles traspassos i, conscient de com de ràpid evolucionen les coses a la NBA, prefereix aïllar-se i centrar-se en el treball diari d'uns Lakers que ahir a la nit van jugar el segon partit de la temporada. "El grup és diferent, però tenim experiència i confiem en nosaltres. Hem de ser forts i executar les jugades", diu quan algú l'hi pregunta.

stats