Moto GP
Esports 25/07/2011

Laguna Seca

Nuria García
2 min
Laguna Seca

Casey Stoner va aconseguir ahir una victòria important a Laguna Seca, la cursa del Mundial que només disputen els pilots de MotoGP. L'australià, que no va fer una bona sortida, es va veure avançat pel català Dani Pedrosa, però va fer una gran remuntada, superant el seu company d'Honda en una maniobra arriscada, i després va avançar Jorge Lorenzo, fins llavors líder, amb un exterior perfecte. L'australià va creuar la meta de Laguna Seca com a líder per segon cop en la seva carrera.

Lorenzo, que tenia molèsties al maluc a causa de la caiguda dels entrenaments lliures de dissabte, va pujar al segon caixó. Ara, el balear té Casey Stoner a 20 punts en la classificació general del Mundial de pilots. Dani Pedrosa, per la seva banda, va tancar el podi. El català va fer una gran sortida i va aguantar el ritme de Jorge Lorenzo durant les primeres voltes. Però Pedrosa va anar de més a menys i, cap a l'equador de la cursa, va veure com Stoner l'avançava i s'anava quedant endarrerit de mica en mica. Tot i això, després de la seva reaparició a Mugello Pedrosa ha aconseguit un triomf a Alemanya i una tercera posició als Estats Units.

Qui no va tenir el dia a Laguna Seca va ser Toni Elías. El pilot manresà, que continua tenint molts problemes amb la seva Honda, a la qual no s'acaba d'adaptar, va arribar a rodar últim, fins i tot darrere del seu nou company d'equip, Ben Bostrom, que debutava aquest cap de setmana i que es va retirar. Elías va acabar doblat, en la tretzena posició, justament en la cursa que el seu equip li havia marcat com a ultimàtum per començar a capgirar la situació negativa.

La cursa americana va tenir diverses baixes. Entre els que no van acabar hi ha Simoncelli, Crutchlow i Bautista, que van anar pel terra en les primeres voltes de la cursa. Bostrom, company de Toni Elías, es va haver de retirar després d'una sortida de pista. L'americà va tenir problemes amb el canvi i va decidir retirar-se abans d'arriscar-se a una caiguda.

stats