Esports 18/02/2012

L'accés dels adolescents al món del motor

J.l.m
1 min

BARCELONA.La Fundació Mutual de Conductors ha promogut una publicació destinada a reflexionar sobre l'accés dels adolescents al món motoritzat.

No és exactament un llibre, ja que només té 41 pàgines, però no per això l'estudi és menys interessant. Els autors de l'obra són la psicòloga i pedagoga Montserrat Domènech i el pediatre Eduard Estivill. El conseller d'Interior, Felip Puig, va dir a la presentació d'aquest treball: "Estivill, després d'haver-nos ensenyat a fer dormir els nostres fills, ara ens ensenya a despertar-nos com a pares", en referència a l'obligat acte de responsabilitat amb què hem d'encarar el moment en què un adolescent es planteja la seva entrada a la circulació viària.

Com hem de reaccionar quan un fill ens diu que vol una moto o ens demana el cotxe? Quins són els límits? A quins riscos s'enfronten com a conductors o passatgers?

El Servei Català de Trànsit ofereix aquest material divulgatiu als centres d'educació secundària obligatòria del nostre país, i també el reparteix a les diferents associacions de pares i mares. És per això que han editat deu mil exemplars d'aquesta publicació.

Un dels apartats més interessants del llibre és el que fa referència al consum de drogues i alcohol i als problemes de seguretat derivats de la falta de son.

stats