'PLAY-OFF' A L'ACB
Esports 19/05/2011

L'Unicaja farà de Panathinaikòs

àlex Gozalbo
2 min
L'Unicaja farà de Panathinaikòs

El Regal Barça i l'Unicaja es veuran, a partir d'avui, les cares per vuitena vegada en una eliminatòria de play-off . Els set precedents, dos d'ells a quarts de final, afavoreixen el conjunt català, que tot i això no es refia del rival que aquesta nit (20.30 hores, Teledeporte) visita el Palau Blaugrana.

L'Unicaja arriba a l'eliminatòria, prevista al millor de tres partits, amb tres motius per a l'optimisme. El primer és la victòria aconseguida diumenge contra el Regal Barça (79-84) en el partit que tancava la temporada regular de l'ACB. El segon és la recuperació de Terrell McIntyre, que ja ha superat els problemes musculars. El tercer té a veure amb el bon rendiment de l'equip al Martín Carpena, on dissabte es jugarà el segon partit de la sèrie. Des que Chus Mateo n'és l'entrenador, l'Unicaja no ha perdut cap partit a casa.

Xavi Pascual, que ha descartat Gianluca Basile per disputar el play-off , té moltes esperances dipositades en aquesta fase final de la temporada ja que l'equip necessita refer-se de l'agre regust de l'eliminació contra el Panathinaikòs (1-3) a l'Eurolliga i, encara, de la final de l'ACB del curs passat, en la qual va perdre contra el Caja Laboral (0-3).

El tècnic blaugrana espera recuperar el millor nivell defensiu de l'equip per afrontar amb garanties aquesta eliminatòria, ja que en els dos últims partits, disputats contra el Meridiano Alacant i l'Unicaja, el seu conjunt ha rebut 14,5 punts més que de costum.

Hugo González, exentrenador de la NBA D-League, analitza per a l'ARA les dues claus del partit. "La primera és si el Regal Barça serà capaç de trobar solucions a la gran defensa que l'Unicaja va fer diumenge passat. L'equip català ja va patir contra aquest tipus de rotacions defensives en la sèrie contra el Panathinaikòs i ara necessita trobar solucions ràpides".

Segons el tècnic, "també serà important l'aspecte psicològic". "Molta gent pensa que la victòria de l'Unicaja diumenge passat al Palau Blaugrana va servir per alertar el lleó i que ara serà difícil una nova sorpresa. Jo penso que aquesta victòria de l'Unicaja, pot produir l'efecte contrari; que el lleó estigui ara una mica espantat".

L'últim 'play-off' de Ricky

El play-off de l'ACB que comença avui serà l'últim de Ricky Rubio, que està concretant la seva marxa a la NBA. Els representants dels Minnesota Timberwolves que van viatjar a Barcelona amb motiu de la final four li van explicar que les franquícies treballen amb la hipòtesi que no hi haurà locaut (tancament patronal) de cara a la pròxima temporada. La participació del base en el partit d'avui encara no està confirmada, ja que pateix una dolorosa tenosinovitis peroneal al turmell.

stats