Esports 14/06/2011

L'Udinese no facilita les negociacions per Alexis

El fitxatge d'Alexis Sánchez es complica per culpa de la posició de l'Udinese, disposat a guanyar molts diners amb el seu jugador xilè. En canvi, l'italià Rossi ha demanat al Vila-real fitxar pel Barça.

Toni Padilla
2 min
El català Dídac Vilà, lluitant amb Alexis Sánchez durant el Udinese-Milan de la darrera jornada de la lliga italiana.

Barcelona.El Barça no deixa de treballar el seu mercat de fitxatges, amb converses amb el representant de Cesc Fàbregas, Darren Dean. Dean exerceix d'intermediari amb el club anglès, que segueix decidit a no rebaixar el preu del català per sota dels 40 milions d'euros.

En espera de poder fitxar Cesc, la secretaria tècnica blaugrana segueix treballant altres reforços. I si ara fa uns dies Alexis Sánchez semblava ben posicionat, ara les coses han canviat i sembla més fàcil el fitxatge de l'italià Giuseppe Rossi.

Gianpaolo Pozzo, accionista de referència de l'Udinese, va afirmar ahir que el seu club no ha rebut una oferta "adequada" pel davanter xilè, però va admetre que estan interessats en Sánchez equips com el Barcelona, l'Inter de Milà i el Manchester City. "L'oferta justa encara no ha arribat. Aquesta és la veritat. Alexis és un jugador supersol·licitat, però també que té un preu important", va dir Pozzo. El propietari de l'Udinese va aprofitar l'ocasió per recordar al representant de Sánchez, Fernando Felicevich, "que no es pot regalar el jugador" i que "sobre ell no existeix la justa consideració" de qui desitja fitxar-lo. Pozzo no va voler revelar quina és la quantitat que considera "justa" per al traspàs del jugador, però la xifra hauria de ser sobre uns 40 milions d'euros. Una xifra molt allunyada del que està disposat a pagar el Barça.

El club italià ja hauria rebutjat una oferta de 35 milions d'euros per Alexis Sánchez del Manchester City. "No es tracta d'una operació fàcil per a qui vulgui comprar-lo. És millor que Sánchez segueixi a l'Udinese per no córrer el risc de cremar-se", va concloure Pozzo.

L'Udinese jugarà la propera temporada la Lliga de Campions, de manera que veuria amb bons ulls retenir Sánchez amb l'esperança que bones actuacions del xilè a la principal competició continental facin que encara li pugi més el preu. Si toca vendre'l aquest estiu, doncs, serà per una xifra important de diners.

Rossi pren partit

La postura de l'Udinese fa que ara mateix el fitxatge de Giuseppe Rossi guanyi opcions. Segons va explicar RAC 1, el mateix Rossi ha demanat al president del Vila-real, Fernando Roig, que quan arribi una oferta del Barça l'accepti sempre que entre dins d'uns paràmetres lògics. D'aquesta manera, Rossi espera que el Barça torni a reactivar les negociacions amb el club groc, que, segons reconeixia la setmana passada el mateix Roig, no es produeixen "des d'abans de la final de Wembley".

Els primers noms de la llista de fitxatges que vol Josep Guardiola són aquests, però el Barça treballa amb una llista de noms més àmplia. Ara caldrà veure si un d'aquests noms és el de l'argentí Javier Pastore. El seu representant, Marcelo Simonian, aterra demà a Barcelona, però ho fa per parlar amb l'Espanyol sobre la continuïtat de Jesús Dátolo, a qui representa. Inicialment no hi ha prevista cap trobada amb el Barça per parlar sobre l'internacional argentí del Palerm.

stats