Esports 09/08/2011

"L'Ivan té una cosa a favor, no sobresurt mai però sempre hi és"

Prudents "A dalt hi arriben ben pocs, però l'Ivan sap que no ha d'afluixar mai. Només han pujat 8 dels 28 jugadors del juvenil A i no es pot dir mai que t'hi guanyaràs la vida"

A. Solé
2 min
Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella i pare del jugador del Barça B.

El pare d'Ivan Balliu fa poc més de dos mesos que és el nou alcalde de Caldes de Malavella. Al poble comencen a no conèixer-lo com l'alcalde sinó com el pare del futbolista del Barça.

Quina sensació té quan veu el seu fill a la gira amb Xavi, Piqué i tots aquests cracs?

Em fa molta il·lusió. Des que va venir el Barça i se'l va endur a La Masia que la il·lusió era aquesta, que algun dia arribés a dalt de tot. Érem conscients que el fet que arribés lluny i que pogués ser un professional del futbol era molt difícil i depenia de moltes coses, i encara ho pensem. I per l'altre costat vèiem que era un nano molt voluntariós, que ja en aquell moment tenia unes qualitats i una característica que li anava molt a favor: no sobresortia mai però sempre hi era. En aquest aspecte vam apostar per ell i de moment no ha anat malament.

L'Ivan sempre ha sigut el capità de tots els equips on ha estat, això vol dir que té capacitat de lideratge com el pare, que és alcalde?

Sí, ve una mica de família. Nosaltres sabem que quan s'agafa una responsabilitat s'hi ha d'estar fins al final, i no ens espanta.

A Caldes què diuen, que l'Ivan és el fill de l'alcalde o que l'alcalde és el pare del jugador del Barça?

El que em diuen és que estem fent molta promoció del poble gràcies a això, i és així, perquè tothom sap que sóc el pare del Balliu del Barça. Em coneixen per les dues coses, i no crec que sigui dolent, tothom hauria de passar una experiència així. Estem molt contents de tot el que ens està passant.

Ara, com a alcalde, podrà anar a veure tots els seus partits?

No, la veritat és que no. Ara hauré de complir amb la meva nova tasca, i si m'hi he presentat és per fer-ho. A casa sempre hem tingut molt clar que s'han de complir les nostres obligacions.

En quin moment s'adona que el seu fill es guanyarà la vida amb el futbol?

En el futbol això no es pot dir mai, ni tan sols ara, que sembla que ho té a tocar. L'any passat al juvenil A eren 28 jugadors, i només 8 han pujat al filial. Per tant, això demostra que hi ha uns filtres bastant importants que ell de moment ha anat superant any rere any, però el món del futbol és molt complicat. A dalt hi arriben ben pocs, però l'Ivan sap que no ha d'afluixar mai.

stats