BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 20/10/2011

Xavi Rabaseda: "L'Eurolliga és un somni"

Minuts "Espero guanyar-me'ls durant els entrenaments. Ja sabia que no seria fàcil" Dificultats "No serà senzill vèncer a Siena, ni tampoc a Turquia i Rússia"

David R. Jover
2 min
Xavi Rabaseda ha tornat al Barça després d'un any cedit al Fuenlabrada jugant a un gran nivell.

Després d'una temporada cedit al Fuenlabrada, Rabaseda (Ripoll, 1989) ha tornat a casa i té la confiança dels seus màxims valedors, Joan Creus i Xavi Pascual.

Comença la millor competició europea, com l'afrontes?

Amb moltes ganes, perquè és una de les millors competicions d'Europa. La millor després de l'ACB i la NBA. Estem molt il·lusionats.

L'Olimpija Ljubljana és un primer rival prou dur.

Sí, perquè poden jugar amb cinc jugadors oberts i tots tiren des de fora. Això ens pot fer mal i haurem d'estar atents en defensa. A més, al seu pavelló són molt forts, perden pocs partits i és difícil guanyar-hi.

Com valora el grup del Barça?

És complicat. Montepaschi, Galatarasay, Unics Kazan... No serà fàcil guanyar a Siena, on l'any passat ja vam perdre. I tampoc a Turquia. Ni a Rússia. Haurem de suar molt.

Personalment, què n'esperes?

Vull tenir minuts i ajudar a arribar tan lluny com sigui possible, perquè guanyar l'Eurolliga és un somni. Però queda molt.

Els minuts, però, van molt cars en un equip com el Barça Regal.

Sí, molt. Quan vaig deixar Fuenlabrada sabia que no seria fàcil, però espero guanyar-me'ls als entrenaments. D'il·lusió no me'n falta.

Navarro, Mickeal, Eidson, Ingles...

Són grans jugadors. Navarro és el jugador franquícia, no cal dir res més; Mickeal surt d'una lesió, però té moltes ganes de jugar; Eidson va ser un dels millors alers d'Europa la temporada passada, i Ingles té una qualitat immensa. És un gran repte.

De moment has respost sobre la pista…

Crec que els minuts que he tingut els he jugat al màxim i he ajudat l'equip, he aportat el meu gra de sorra. N'estic satisfet. La llàstima va ser perdre l'últim partit a Sevilla, però això acaba de començar.

Xavi Pascual t'ha comentat alguna cosa sobre els minuts que podries jugar?

No és un tema que es parli, els minuts te'ls guanyes als entrenaments, competint al màxim.

stats