LITUÀNIA 2011
Esports 31/01/2011

L'Eurobàsquet més llarg de la història ja té els quatre grups definits

à.g.
1 min
Sergio Scariolo va seguir  el sorteig des  de la seu de  la Federació.

Barcelona.La selecció espanyola va quedar enquadrada ahir al mateix grup que Turquia, Lituània, la Gran Bretanya, Polònia i un rival per determinar que sortirà d'entre Hongria, Finlàndia i Portugal a l'Eurobàsquet de Lituània, que se celebrarà del 31 d'agost al 18 de setembre.

"Esperaré al final de temporada per decidir si hi participo o no, perquè depèn de com em trobi en aquell moment. També hi tindrà a veure fins on arribem amb els Lakers. No és el mateix acabar al maig que al juny", diu Pau Gasol, que l'estiu passat es va veure abocat a renunciar a jugar el Mundial de Turquia.

Un dels grups més forts de l'Eurobàsquet serà el B, on ahir van quedar enquadrades seleccions del nivell de Sèrbia -botxí de la selecció espanyola als quarts de final del darrer Mundial- França, Alemanya, Israel, Itàlia o Letònia.

Una de les grans novetats de l'Eurobàsquet de Lituània és que el jugaran més seleccions que mai, un total de 24. En les últimes edicions el torneig es jugava amb 16 equips i mai no ha tingut més de 19 conjunts participants.

Algunes de les altres diferències respecte als darrers campionats són el nombre de partits, les setmanes de competició i la possibilitat d'inscriure fins a catorze jugadors, cosa que obligarà els equips a descartar-ne dos per a cada partit.

Els altres dos grups estaran formats per Grècia, Croàcia, Montenegro, Macedònia, Bòsnia i un equip per determinar al grup C; i al grup D hi haurà Eslovènia, Rússia, Bèlgica, Geòrgia, Bulgària i Ucraïna.

stats