MERCAT DE FITXATGES
Esports 26/06/2011

L'Euro sub-21 dóna un nou rumb als fitxatges del Barça

Toni Padilla
2 min
L'Euro sub-21 dóna un nou rumb als fitxatges del Barça

Faltaven nou minuts perquè acabés la final de l'Eurocopa sub-21 de Dinamarca quan Thiago Álcantara es va inventar un gol prodigiós, amb un xut des de més de 40 metres. Un gol que deixava dictada per sentència la final davant dels suïssos i feia pujar una mica més el preu del migcampista blaugrana. Durant uns dies, l'Eurocopa sub-21 ha posat bastons a les rodes al mercat de fitxatges blaugranes. Ara, el bastó salta i el Barça confia que podrà accelerar els seus negocis, negocis que han canviat molt després del que s'ha vist en terres daneses.

Thiago Alcántara s'ha convertit en un dels noms propis de la competició juntament amb el davanter Adrian -màxim golejador del torneig- i de Juan Mata. El bon paper de Thiago manant i portant el timó ha fet que el seu nom no deixi de córrer de boca a orella. El Barça sap que de Dinamarca li torna un jugador que ha fet créixer el seu valor de mercat. El Chelsea, que ha canviat de tècnic i ara en té un d'apassionat pel bon toc com André Villas-Boas, ja li va darrere. I l'Arsenal sap que incloure aquest noi en l'operació de Cesc pot ser un bon negoci. Malgrat que els gunners semblen tenir tancat a Ricky Álvarez, un jugador argentí del Vélez Sarsfield que podria ocupar una posició a la de Cesc, Wenger valora la gran Eurocopa sub-21 de Thiago. I Thiago, posats a anar-se'n, prefereix anar a Anglaterra.

La clau és parlar amb els jugadors personalment que tornen i tractar cada cas. Thiago i Jeffren saben que el seu destí és anar-se'n amb una opció de recompra. Jeffren ha dit obertament que no vol anar a l'Udinese dins de l'operació per Alexis Sánchez, però té ofertes i el Barça té pensat demanar més diners per ell que els que hauria pogut demanar abans de l'Eurocopa danesa. Malgrat ser suplent, el canari ha gaudit de minuts i va brillar en les semifinals davant dels bielorussos. El valor de mercat d'aquests dos homes i el lateral Montoya, de fet, ha crescut. El de Bojan no, però només falta la signatura perquè aquest se'n vagi al Roma. Tancar el traspàs de Bojan abans de la final va ser un gran encert.

El Barça confia que podrà fer caixa amb Thiago i Jeffren i que convencerà durant les reunions que tindran lloc la setmana vinent algun d'aquests homes de formar part d'operacions per agilitzar els casos de Cesc i Alexis. Cesc sempre és prioritat, però si el cas del xilè no arrenca, no passa res; una de les conseqüències de l'Eurocopa ha estat recordar que el valencianista Juan Mata encaixaria al Barça. L'asturià es deixa estimar, el València encara necessita diners i una opció seria incloure Jeffren en una operació per portar Mata al costat del seu amic David Villa. Amb l'Euro sub-21 acabada, el mercat de fitxatges s'animarà de valent.

I Montoya?

Montoya s'ha convertit en un dels herois anònims de l'Eurocopa. La intenció del Barça és que no se'n vagi i que sigui titular al filial i que de mica en mica, com ja va passar la temporada passada, tingui més presència al primer equip.

stats