PRIMERA DIVISIÓ
Esports 11/04/2012

L'Espanyol no xuta entre els tres pals i perd a Pamplona

Albert Solé

L'Espanyol va perdre al Reyno de Navarra tres punts i bona part de les opcions de poder aconseguir una plaça europea per a la temporada vinent. Els blanc-i-blaus van fer un mal partit en general, i en especial en la segona part, quan no els va sortir res i les dues expulsions els van tallar les ales. Després d'un 0-0 força avorrit en la primera meitat, en la segona el gol de Raúl García es va sumar a l'expulsió immediata de Coutinho per dues ximpleries i l'equip de Pochettino es va paralitzar. Raúl García va rematar els blanc-i-blaus amb un gran gol de volea, i Forlín va acabar la feina veient la segona groga i deixant l'Espanyol amb 9 jugadors a falta de vuit minuts per al final del partit.

La primera meitat va ser força ensopida. Entre les precaucions de l'Osasuna pels dos últims resultats que l'havien escaldat -1-5 amb el Madrid i 6-0 a Vallecas- i que l'Espanyol no acostuma a ser gaire atrevit fora de Cornellà, els primers 45 minuts no van tenir gaire història.

Possessió estèril

La primera ocasió del partit, i l'única espanyolista, la va tenir Kalu Uche al minut 4, en una rematada que semblava fàcil, quasi bé a porteria buida, però que va enviar als núvols. El joc el dominava l'Espanyol amb el triangle Gómez-Baena-Verdú al mig del camp. L'Osasuna no pressionava gaire i els blanc-i-blaus tenien temps per pensar. Malgrat això, els espanyolistes no van tenir sort, o encert, en l'última passada, i no van saber traduir en ocasions l'alta possessió de la pilota en una primera meitat decent. Per contra, l'Osasuna, en les poques ocasions que va tenir, va crear molt més perill. Totes a pilota aturada, i totes rematades pel seu home més en forma, Raúl García, que amb els dos gols va ser el protagonista del partit. El migcampista navarrès, que en el primer minut del partit va veure una targeta groga, semblava que havia de jugar condicionat per aquest fet, però va demostrar perquè és l'home més important de l'Osasuna aquesta temporada -està cedit per l'Atlètic de Madrid.

A l'inici de la segona part, però, va canviar tot en dos minuts decisius. Al minut 52 Héctor Moreno va fallar una passada de la mort de Baena a l'àrea petita, després d'una gran acció individual de Coutinho. En la jugada següent Raúl García sí que va marcar per l'Osasuna en rematar de volea una bona centrada de Lolo. I tot seguit Coutinho va veure la segona targeta groga per haver obstruït una falta de l'Osasuna -la primera havia sigut per simular una falta-. Aquí es va acabar el partit per a l'Espanyol.

A partir d'aquest moment l'Osasuna es va menjar els catalans. Raúl Garcia va rematar l'Espanyol amb un segon gol de qualitat amb una vaselina molt maca per sobre de Kiko Casilla (min 69). Pochettino va buscar la reacció amb l'entrada de Romaric i Pandiani, però va ser inútil, perquè Forlín també va veure la segona groga per una falta clara i amb nou homes l'Espanyol ja no va poder fer res més. De totes maneres, tot i les ocasions de Moreno i Uche, cap xut de l'Espanyol va anar entre els tres pals, i així no es pot guanyar.

D'altra banda, en el primer partit amb Cristian Álvarez a la convocatòria després de tres mesos de lesió, Pochettino va seguir apostant per Kiko Casilla sota els pals.