LLIGA
Esports 04/12/2011

L'Espanyol no sobreviu al duel físic que li proposa el València

Un gol de Roberto Soldado al minut 80 de partit va donar la victòria al València en un partit d'alt voltatge a Mestalla que va anar sempre més a la mida dels locals que dels visitants. Malgrat tot, els blanc-i-blaus van fregar la gesta en un camp complicadíssim. Un gol d'Héctor Moreno a falta de vint minuts, que empatava el gol inicial de Tino Costa, de penal, va fer somiar l'Espanyol, que va completar un altre partit seriós i madur que es queda sense recompensa. Amb l'ensopegada d'ahir, ja fa cinc jornades que no guanya.

I és que els de Pochettino van ser capaços de prendre la pilota al València al seu propi estadi i dur la iniciativa en el joc en algunes fases del partit, tot i que van anar sempre a remolc del ritme de pressió que proposava el València, que se sentia fort després d'haver fet l'1-0 a l'inici del partit després d'un penal innocent de Dídac. A través de faltes, de joc directe i molta contundència en la pilota dividida, els locals van imposar un ritme frenètic que va incomodar moltíssim l'Espanyol.

Verdú, especialment motivat contra un dels clubs que el va voler fitxar a l'estiu, va comandar l'atac periquito, que, un cop més, va evidenciar problemes amb el gol. L'excés de ganes va fer imprecises les conduccions de Weiss, tot i que l'eslovac va connectar bé amb Álvaro per exigir la defensa xe. El de Badalona va estar a punt de superar Alves en una hàbil rematada des de l'àrea petita després d'una assistència de l'extrem, però el porter va poder refusar a córner. A l'altra porteria, Cristian també va haver de ser protagonista per evitar encaixar algun gol més abans del descans, sobretot de les botes d'Aduriz i Jordi Alba.

Problemes als laterals

Els d'Emery van ser especialment perillosos per les bandes, des d'on van generar tot el perill. Galán va patir moltíssim per controlar les curses de Jordi Alba, que ahir va actuar com a extrem esquerre. El València va ser hàbil i va carregar part del seu joc per aquella banda, cosa que va obligar l'Espanyol a descompensar la seva defensa per omplir-la d'ajudes i cobertures.

L'Espanyol ho va intentar de totes les maneres i Pochettino va arriscar amb un canvi decisiu al minut 60: va fer entrar Rui Fonte per Galán i va empènyer el seu equip a l'atac. La resposta va arribar de seguida, quan Héctor Moreno va poder rematar dins l'àrea una centrada de Thievy des de la dreta per marcar el gol de l'empat. Però també va moure fitxa Emery, que va donar entrada Soldado per Aduriz al minut 75, i el golejador valencianista va foradar la xarxa de Cristian en la primera rematada que va fer, de cap, per fer el 2-1 definitiu.