LLIGA
Esports 11/11/2012

L'Espanyol segueix ofegat en el descens i dóna aire a l'Osasuna

Natalia Arroyo
3 min
L'Espanyol segueix ofegat en el descens i dóna aire a l'Osasuna

CORNELLÀ DE LLOBREGATDelicada derrota la d'ahir de l'Espanyol contra un rival directe de la lluita pel descens que va agafar aire amb una golejada a Cornellà-El Prat. Cejudo va avançar els locals en un primer temps molt fluix i entre Kike Sola i Onwu van arrodonir un contundent triomf per 0-3 que dóna vida a l'Osasuna i deixa tocat, molt tocat, l'Espanyol. L'afició va acabar demanant la dimissió del conseller delegat i candidat a la presidència, Joan Collet, i, tot i que amb timidesa, fins i tot la de Pochettino. Als jugadors, els va acomiadar amb una forta escridassada i amb un estadi pràcticament buit des del minut 80.

Sense aquell esperit d'urgència de les últimes setmanes que feia volar l'equip i fins i tot el precipitava, l'Espanyol va saltar a la gespa de Cornellà-El Prat conscient que al davant tenia 90 minuts per construir-se la victòria. Sabien que les presses, en tot cas, eren per a un Osasuna encara més ofegat per la mala situació a la classificació. I d'aquest intent de rebaixar les revolucions de l'equip, en va néixer un primer temps fluix, pla, insípid. L'Espanyol va ser intens i ordenat en defensa, però pràcticament ni es va acostar a la porteria navarresa. En canvi, l'Osasuna va crear perill amb centrades i córners. Un cop de cap de Kike Sola que Cristian Álvarez va salvar amb una mà providencial va ser el preludi del gol de Cejudo. L'extrem navarrès va trobar-se una pilota solta dins l'àrea després d'una cadena de rebots en un xut de l'Osasuna des de la frontal, i va poder batre Cristian per posar el 0-1 al minut 22. Loe, un quart d'hora més tard, va fregar el 0-2.

Això va posar les piles a un Espanyol que va pagar cara l'absència de Wakaso. No per l'aportació directa del ghanès, però sí per com va intentar suplir-lo Pochettino, que va enviar Verdú a la banda esquerra i va apostar per Cristian Gómez a la mitja punta. La intenció del tècnic era no modificar l'engranatge defensiu de l'equip i mantenir el doble pivot Forlín-Víctor Sánchez. Però sobre la marxa, Pochettino es va veure obligat a moure les peces per trobar l'equilibri i donar protagonisme a Verdú, que de mica en mica va anar envaint posicions centrals i desplaçant Cristian Gómez a la banda. El jove del planter, però, va acabar el primer temps de pivot per deixar que Víctor Sánchez explotés la seva polivalència per la banda dreta, i va enviar Sergio García a l'esquerra. Més profund per bandes, l'Espanyol va sentir-se millor, més perillós.

Fruit d'aquest final del primer temps, Pochettino va donar entrada a Simao per Forlín per remuntar després del pas per vestidors. L'Espanyol va millorar al segon temps però tampoc va trobar la manera d'inquietar el porter Fernández, que només va haver d'intervenir en l'última jugada de partit i amb tot resolt. L'extrem portuguès no va aportar gran cosa, com tampoc Longo, un canvi desesperat de Pochettino per sacsejar el seu equip.

L'Osasuna, ben ordenat al darrere, no patia gens per conservar l'avantatge i, fins i tot, amenaçava d'ampliar-lo al contraatac. D'una errada de Verdú en va venir el 0-2. Obligat pels canvis, el de l'Eixample havia de baixar prop dels centrals per iniciar jugada i una pèrdua de pilota seva a la base va permetre Kike Sola encarar Cristian Álvarez i batre'l. Poc després, i sense que l'Espanyol hagués millorat, Onwu va explotar la seva velocitat per sentenciar el matx i deixar l'equip enfonsat al descens.

stats