EL PREU DE NO ESTAR PROU ATENT
Esports 06/02/2011

L'Espanyol s'autocondemna a Almeria

Martí Molina
Joan Verdú, autor del primer gol de l'Espanyol al camp de l'Almeria, intenta una jugada individual davant l'oposició de Crusat, Vargas i Bernardello.

Barcelona.L'Espanyol va demostrar ser un equip superior a l'Almeria, però va perdre. Perquè no va recordar que havia viatjat a la ciutat andalusa a jugar a futbol fins als 20 minuts de la primera part, quan el partit ja estava 3-0 en contra.

Els blanc-i-blaus van encaixar els tres gols en els tres primers xuts de l'equip local. Tres dianes, conseqüència de la falta de concentració defensiva i, en especial, de Kameni, que va tenir un inici de partit molt desafortunat i va errar en els dos primers gols dels andalusos.

No va servir de res que els blanc-i-blaus es despertessin. Tot i escurçar distàncies (3-2) l'Almeria va optar per tancar-se al darrere i aguantar el resultat. Fins a l'últim minut, els de Pochettino van intentar compensar els errors comesos, però no van poder. Més enllà de la tasca defensiva dels d'Oltra, la falta d'encert i la davallada física ho van impedir.

L'Almeria va sortir al camp amb voluntat ofensiva, i va enllestir la feina per la via ràpida. Silva aconseguia el primer gol als 5 minuts, en una mala sortida de Kameni. I sense temps per reaccionar, Kalu Uche anotava el segon després que la pilota es colés per sota del cos del porter. Era el minut 8.

Semblava que els visitants despertaven al quart d'hora de joc, amb dues ocasions de Luis García i Sergio; però van ser dos petits miratges. En un altre error en defensa després d'un còrner servit per l'Almeria, Bernardello va trobar un forat per xutar i va anotar el tercer al minut 18 de partit.

Reacció blanc-i-blava

Però va ser en aquesta tercera bufetada que l'Espanyol va començar a reaccionar. Els de Pochettino van intentar asserenar el joc, dominar la pilota, combinar i buscar la porteria rival amb criteri. Però va ser precisament en una jugada embolicada que va arribar el gol. La pilota va tocar el travesser, ni el porter ni la defensa van encertar en el rebuig, i Joan Verdú va retallar distàncies.

La segona meitat va començar de la millor manera possible per a l'Espanyol. Álvaro Vázquez, que havia substituït Forlín abans del descans, va rematar de primeres una centrada des de la dreta. Els periquitos van creure en la remuntada. Sergio García es va reconvertir en passador i al minut 64 va assistir per a Álvaro. El jove del filial es va quedar sol davant el porter, però en l'un contra un va enviar la pilota desviada, al lateral de la xarxa.

L'Espanyol era amo i senyor del partit -més del 70% de possessió- i aculava l'Almeria. Però l'equip de Pochettino va notar en excés el cansament físic. L'entrenador va intentar revolucionar l'enfrontament en els últims minuts donant entrada a Iván Alonso, però va ser en va.

Tan sols van ser dolents els primers 20 minuts, però segurament els pitjors d'aquesta temporada; suficients per condemnar l'equip català a la derrota i a perdre la cinquena plaça a la classificació.