PRIMERA DIVISIÓ
Esports 04/04/2012

L'Espanyol recorre als fons d'inversió

Natalia Arroyo
2 min
Collet admet que el club vendrà drets de jugadors.

BARCELONA.L'Espanyol segueix buscant fórmules econòmiques que li permetin completar l'exercici pressupostari d'aquesta temporada sense pèrdues i ahir va explicar que el consell d'administració va decidir en l'última reunió vendre un 20% dels drets federatius de tres jugadors a una societat britànica d'inversors. La notícia la va confirmar a la televisió del club Joan Collet, el conseller delegat, després que La Vanguardia publiqués que l'entitat havia venut part dels drets de Javi Márquez i Álvaro Vázquez per 3,8 milions d'euros.

Collet va desmarcar-se dels noms d'aquests dos futbolistes i va limitar-se a afirmar que aquestes operacions, que "s'han aprovat però no estan 100% tancades", no interferiran "en el desig de l'Espanyol de renovar els jugadors en procés d'ampliació de contracte".

"Això s'està fent a Anglaterra"

Joan Collet va demanar comprensió a l'entorn periquito, a qui va reclamar fer una "lectura positiva" d'aquestes accions, que són "una bona oportunitat per al club" i que li evitaran haver de demanar un crèdit per resoldre els problemes de tresoreria que pateix. "És un moviment que s'està duent a terme en el futbol actual, sobretot a Anglaterra, i és molt bo que aquests inversors, que estan actuant per tot Europa, hagin pensat en l'Espanyol".

De fet, Rafael Entrena, el portaveu del consell, ja va avançar dimarts que el club hauria d'assumir "alguna decisió no gaire popular" per mantenir el "rigor pressupostari" i respectar "la voluntat del club de tancar l'exercici amb dèficit zero". Ho va dir, a priori, en clau d'alguna cessió que no es podria allargar, com era el cas de Coutinho.

Joan Collet va insistir que l'operació encara no s'ha concretat, que només s'està negociant per un percentatge "molt petit" de drets (en cap cas superior al 20%) i que afectarà tres futbolistes. "Ni cinc ni sis, com s'ha publicat", va desmentir amb contundència, i va detallar, també, que les xifres que hi ha sobre la taula no són els 3,8 milions d'euros que va dir el rotatiu ahir. No va dir si són més o menys diners.

Cap venda obligada a l'estiu

El punt que va voler deixar més clar el directiu blanc-i-blau va ser que la venda dels drets al fons d'inversió britànic no implicarà necessàriament "haver de vendre els jugadors a l'estiu". Matisos contractuals a part, els fons no recuperarien la inversió si finalment no es produeix un hipotètic traspàs.

Un dels punts més delicats i que està envoltant-se de rumors en els últims dies és la responsabilitat del cos tècnic en la condició de transferibles de Javi Márque i Álvaro Vázquez. "La direcció esportiva no té res a veure en aquesta decisió, que és tota del consell, perquè econòmicament és interessant per al club", va aclarir Collet.

Ahir, en roda de premsa, Héctor Moreno va confessar que tant Álvaro com Javi Márquez "estan tranquils i contents", aïllats d'aquestes negociacions, que "són cosa dels representants".

stats