UN VINCLE AMB ANYS D'HISTÒRIA
Esports 03/08/2011

L'Espanyol, l'aparador dels argentins per triomfar a Europa

Natalia Arroyo
2 min
Pablo Zabaleta en una acció contra el Benfica als quarts de final de la UEFA del 2007. El lateral va marxar al Manchester City.

Des que un jove Mauricio Pochettino va començar a liderar la defensa periquita la temporada 1994/1995, fins a 22 argentins han vestit la samarreta de l'Espanyol, un club que s'ha convertit en una de les apostes més segures dels jugadors sud-americans per trobar l'èxit en el futbol europeu.

Va ser l'actual tècnic blanc-i-blau el que va tornar a situar l'Espanyol entre les primeres opcions de traspàs de representants i futbolistes a l'Argentina. Ell va obrir la porta perquè altres noms propis com Pablo Cavallero, Martín Posse, Maxi Rodríguez, Pablo Zabaleta o Nico Pareja busquessin la sort a l'entitat periquita, en un primer pas a Europa per seguir més enllà de l'Espanyol. "Per als jugadors argentins, el futur passa per jugar en el futbol europeu, aquest és l'objectiu", reconeix Martín Posse, que va ser periquito durant gairebé deu temporades. Fins l'any passat va ser el tècnic del juvenil A i admet que l'Espanyol és un club que per entorn, història i projecte desperta "molta simpatia" al seu país, i més ara, que "els entrenadors del primer equip i del filial són argentins" i hi torna a haver "una bona fornada de jugadors" d'aquesta nacionalitat.

Són pocs els casos en què l'Espanyol aconsegueix retenir l'argentí que destaca. Pochettino (1994-2006) i Posse (1998-2006) en són els últims exponents, als quals es podria afegir l'actual tècnic del planter, Raúl Marcos Longhi (1976-1981). Els que no triomfen desapareixen com si res, i els joves amb talent volen ràpid en busca d'un contracte més ambiciós. És cruel, però real.

Osvaldo serà el següent?

L'agent del killer es reunirà avui amb el director esportiu de l'Espanyol, Ramon Planes, per resoldre el seu futur, que podria passar per l'Atlètic de Madrid si els matalassers augmenten fins a prop dels 18 milions d'euros la seva oferta per fitxar-lo. Osvaldo, després de viure quatre anys a l'ombra a Itàlia, ha trobat en l'Espanyol l'aparador ideal.

stats