LLIGA
Esports 07/04/2012

L'Espanyol s'ha de fer fort A casa per optar a Europa

Nuria García
2 min
L'Espanyol s'ha de fer fort  A casa per optar a Europa

BARCELONANo deixar escapar els punts a casa per poder seguir aspirant a jugar la pròxima temporada a Europa. Aquest és l'objectiu de l'Espanyol, que des d'avui fins a final de curs té quatre cites claus a Cornellà-El Prat. Els blanc-i-blaus esperen començar avui (18 hores, Canal + Liga) l'apropament a les places europees contra la Reial Societat, un rival que lluita per un altre objectiu: segellar la permanència a la categoria.

Les estadístiques amb el conjunt basc afavoreixen l'Espanyol, ja que de les últimes cinc visites que els de Sant Sebastià han fet a l'estadi periquito, els de Pochettino han guanyat en tres ocasions -precisament, les tres últimes-, mentre que els altres dos partits han acabat en empat. "La situació de l'equip convida a ser optimistes. No podem pensar en una altra cosa que no sigui en els tres punts perquè ens deixarien en un lloc molt bo a la classificació", va dir el tècnic de l'Espanyol, Mauricio Pochettino.

Tot i això, l'entrenador argentí va voler destacar el potencial físic del rival que avui els visita: "És un equip amb una gran fortalesa i dels que més corren en aquesta Lliga, amb estadístiques a la mà. El seu futbol és molt ràpid i ens trobarem amb un partit molt intens. Ens donaran molta batalla", va raonar el tècnic de l'Espanyol.

La Reial Societat, per la seva banda, arriba a Cornellà-El Prat amb molts dubtes en els partits a domicili: només ha aconseguit un triomf lluny del seu estadi -a València- i, a més, té seriosos problemes per mantenir la porteria a zero.

Coutinho torna a la llista

Per a aquest partit Pochettino pot comptar amb Philippe Coutinho. El davanter brasiler va anar convocat per enfrontar-se al Vila-real, però va caure a última hora a causa d'un procés febril del qual ja està del tot recuperat. Pel que fa a les baixes, Pochettino no podrà comptar amb els lesionats Rui Fonte -amb problemes al turmell- i Juan Albín -amb una sobrecàrrega als isquiotibials-, a més del porter Cristian Álvarez, que tot i que s'entrena amb el grup encara no té prou ritme. D'altra banda, Javi Márquez i Amat han quedat fora de la convocatòria per decisió tècnica.

Sobre Amat va parlar Pochettino, que va voler evitar crear polèmiques amb el jugador. "Estem contents amb el seu rendiment i hi confiem moltíssim. S'ha quedat fora per un tema numèric. La competència és dura a Primera Divisió i el més difícil sempre és mantenir-se. Consolidar-se no és fàcil", va afirmar l'entrenador argentí.

stats