COPA DEL REI
Esports 25/01/2012

L'Espanyol especula i diu adéu a la Copa d'una manera cruel

L'Espanyol va jugar amb foc i es va cremar. Després d'un duel que mai va dominar però que se li va posar de cara amb un gol de Rui Fonte, va caure eliminat per un Mirandés que va fer mèrits per passar.

BARCELONA.Ahir a Anduva, el Mirandés va tornar a demostrar que la Copa del Rei és la competició de la il·lusió. Els de Burgos no van deixar mai de creure que podien eliminar l'Espanyol i, amb molt bon futbol i molta fe als minuts finals, van capgirar el gol inicial de Rui Fonte per fer bons els dos gols de l'anada. Superat el temps reglamentari i amb el porter incorporat a l'atac a la desesperada, un cop de cap de César Caneda es va convertir en el 2-1 que donava el pas a les semifinals a un Mirandés que va dominar sempre el partit contra un Espanyol sorprenentment defensiu.

La millor notícia d'un primer temps de futbol tenis va ser que després de 45 minuts l'Espanyol havia pogut sobreviure a la pressió de l'afició local, a l'empenta d'un intens Mirandés i a les seves constants centrades a l'àrea, que la defensa periquita va refusar amb pilotes llargues. Els de Pochettino, avisats dels pocs metres que tindrien per triangular i sense la seva brúixola al camp, Verdú, van renunciar a tenir la pilota i van buscar allunyar el perill com fos. Això va descontrolar el partit, que va avançar sense ocasions.

La segona meitat va començar ben diferent. En la primera jugada, Weiss va transformar un refús llarg de la defensa blanc-i-blava en una aventura personal fins a la línia de fons. De la continuació d'aquesta acció va arribar el 0-1. Des de la dreta, Baena va penjar una pilota a l'àrea que Rui Fonte, abraçant amb la cama un defensa, va rematar de manera acrobàtica per batre Nauzet. El gol va calmar les revolucions visitants, que van passar a gestionar el marcador, no amb futbol directe, sinó amb possessions més tranquil·les, més llargues.

L'intent de controlar el joc, però, es va trencar aviat, perquè al minut 57 Pablo Infante, màxim golejador de la Copa del Rei amb set gols, va fer l'empat a un que deixava el Mirandés a un gol d'eliminar l'Espanyol. El xut del 14 local va fregar la cama de Baena es va enverinar, va picar el pal i va superar Kiko Casilla.

A partir d'aleshores, l'Espanyol va haver de gestionar les emocions de manera dramàtica i sempre sense pilota. L'equip es va seguir defensant amb duresa, sense complicacions i sense amagar, tampoc, un punt d'angoixa pel perill de caure eliminats. Pochettino va mirar d'asserenar les pulsacions fent entrar Verdú per conservar la pilota i així viure més tranquil en els minuts finals. Lanbarri va posar a prova a Casilla i, en una falta lateral al minut 92, es va fer justícia. César Caneda, amb un gir de coll magnífic, va superar el porter de l'Espanyol i va enviar el Mirandés a semifinals. Els herois d'Anduva ja esperen rival: el Mallorca o l'Athletic.