03/03/2013

L'Espanyol treu la calculadora per sumar punts i restar rivals

2 min
L'Espanyol treu la calculadora per sumar punts i restar rivals

BarcelonaEls canvis d'última hora en un partit acostumen a tenir a veure amb la llista de convocats d'algun equip. Alguna lesió inesperada, algun jugador amb febre o algú que es recupera in extremis per al partit. No és habitual que sigui l'àrbitre qui causi baixa i s'adjudiqui d'urgència el partit a un altre col·legiat. És el que ha passat amb l'Espanyol-Valladolid d'aquesta tarda a Cornellà-El Prat (17 h, Canal+Liga / GolT). L'andalús Paradas Romero era l'escollit pel Comitè Tècnic d'Àrbitres per xiular avui, però, per culpa d'una discussió entre setmana amb Manuel Díaz Vega (ara director tècnic del CTA), va decidir abandonar l'arbitratge de manera imminent. Sembla que, durant la reunió de col·legiats que se celebra setmanalment a Las Rozas, se li va retreure durament a Paradas Romero que no expulsés José Mourinho per les seves constants protestes en l'últim partit al Bernabéu contra el Rayo. El col·legiat, que ja havia expulsat el tècnic del Madrid dos cops, no compartia el criteri del seu director i va presentar la renúncia. La versió de la Federació Espanyola de Futbol, però, és que s'ha canviat la designació perquè l'andalús no va superar les proves físiques. El seu substitut aquesta tarda serà el valencià Mateu Lahoz.

Aquesta anècdota, aparentment poc transcendent en el joc, pot ser clau perquè a Cornellà-El Prat s'enfronten dos equips amb un estil radicalment oposat. D'una banda, l'Espanyol suma punts tirant d'eficàcia, sense barroquismes futbolístics, partint d'una proposta essencialment defensiva. De l'altra, el Valladolid presumeix de fer un futbol més elaborat, estètic i ofensiu. El contrast es fa més gran quan es comparen les targetes: l'Espanyol és l'equip que més amonestacions rep de tota la Lliga (110), mentre que el Valladolid és el segon que en rep menys (56). Tots dos busquen avui punts decisius per a la salvació.

Torna Wakaso, cau Forlín

Una de les principals novetats per al partit és el retorn de Wakaso, a qui se li ha aixecat el càstig per haver tornat dos dies tard després de la Copa d'Àfrica. Una setmana entrenant-se en solitari ha servit perquè el migcampista ghanès s'incorpori al grup amb energia, compromís i ambició. Javier Aguirre fins i tot va insinuar que podria ser titular. El tècnic mexicà recupera també Mattioni, descartat contra l'Atlètic de Madrid. Amb qui no podrà comptar és amb Forlín, que s'ha quedat fora per un procés febril. Segueix sense estar disponible Baena, amb lumbàlgia, i tampoc jugarà Stuani, sancionat. L'absència de l'uruguaià és la que dóna opcions a Wakaso de ser a l'onze, però també podria obrir lloc a Petrov o Christian Alfonso.

Al bàndol castellà, Djukic no podrà comptar amb Ebert, Víctor Pérez i Marc Valiente, però recupera l'extrem Valdet Rama.

stats