ESPANYOL
Esports 02/05/2011

L'Espanyol amplia el contracte De Pochettino fins al 2014

Pochettino va fer-se càrrec de la banqueta periquita el 2009 amb la missió de salvar l'equip del descens. Aconseguir-ho, desplegar un bon joc i apostar pel planter li han valgut la renovació per 3 anys més.

Martí Molina
2 min
Pochettino continuarà al capdavant del club fins al 2014 si els resultats acompanyen.

Barcelona.Mauricio Pochettino continuarà com a entrenador de l'Espanyol fins al 2014. Així ho va fer oficial el club blanc-i-blau ahir, la vigília del transcendental partit d'aquest vespre contra l'Atlhetic Club, i després d'una setmana carregada de rumors sobre la possibilitat que el tècnic se n'anés, tant a clubs de la lliga espanyola com a clubs estrangers.

L'argentí continuarà com a tècnic del primer equip durant tres temporades més. A mitjans de març l'Espanyol va decidir executar la clàusula de renovació automàtica d'un any addicional que constava al contracte de Pochettino, però ahir va decidir oficialitzar l'ampliació. D'aquesta manera, l'entrenador acabarà la vinculació amb el club el 2014. El mateix que té de contracte el director esporitu Ramon Planes.

De fet, l'ampliació de contracte de l'entrenador va lligada amb la del responsable esporitu. Així ho assegurava el president del club, Dani Sánchez Llibre. "No tenia sentit renovar Planes per tres anys i no fer el mateix amb Pochettino", assegurava en una entrevista al programa Hat Trick Espanyol de Televisió de Catalunya. Pel president, els dos formen "un tàndem molt bo". "Nosaltres n'estem contents i estic segur que el 99% dels socis també", va dir.

Sánchez Llibre va argumentar la renovació de l'argentí perquè "és un entrenador jove, que s'ha format aquí i que entén el club". I va donar ple suport a l'aposta que fa pels jugadors del filial: "Em sembla fantàstic que ho faci". El president també es va pronunciar sobre els rumors que situaven l'entrenador fora de l'Espanyol aquest estiu: "Sincerament, no els vaig entendre".

Pochettino va arribar al club blanc-i-blau primer com a jugador, l'estiu del 1994. I després de jugar-hi en dues etapes i de convertir-se en l'estranger amb més partits disputats amb la samarreta perica, va tornar a l'equip per passar-ne a ser l'entrenador a principis del 2009.

L'argentí va agafar les regnes de l'equip quan estava en zona de descens, i el va aconseguir salvar gràcies a una gran segona volta. En les temporades posteriors, Pochettino ha apostat per un futbol vistós. I ha destacat per la confiança en els jugadors del filial blanc-i-blau.

stats