PRIMERA DIVISIÓ
Esports 11/04/2012

L'Atlètic posa a prova l'angoixa del Reial Madrid al derbi

Luana Valls
2 min
L'Atlètic posa a prova l'angoixa del Reial Madrid al derbi

Aquesta nit el Vicente Calderón acollirà el derbi número 150 a la Lliga entre el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid (22 h, TV3 i La Sexta). Els blancs han aconseguit la victòria en les últimes 22 ocasions (l'Atlètic no guanya des del 1999), de manera que serien els favorits clars si no fos pels últims empats a la Lliga, que han canviat molt l'ambient al voltant de l'equip de Mourinho. El partit es viurà com una final per als dos equips, ja que tots dos s'hi juguen molt. El Madrid necessita els tres punts per mantenir l'avantatge amb el Barça, i l'Atlètic, per la seva banda, esgota les seves possibilitats a la Champions.

Per 43a vegada des que Mourinho dirigeix el Madrid, el portuguès va delegar la tasca de sortir davant dels periodistes en el seu segon, Aitor Karanka, i ell es va mantenir a l'ombra i en el silenci. El basc va començar la compareixença negant-se a contestar les preguntes que se li formulaven sobre la roda de premsa de Guardiola. Després va assegurar que l'equip està tranquil davant dels partits que els queden per jugar. "Amb aquests jugadors no hi ha cap mena d'intranquil·litat o ansietat", va sentenciar.

Durant la roda de premsa va parlar sobre el rendiment de l'equip i sobre la relació amb l'entorn madridista: "Juguem perquè per això ens paguen -va assegurar-. Ningú no dubta de Mourinho i dels seus jugadors. Tractem de guanyar com a gran equip que és el Reial Madrid". Karanka, de fet, va defensar la feina dels futbolistes: "Els jugadors han de fer el que estan fent. Confiem en la seva feina, els números hi són". Quan li van preguntar sobre la manera de treballar del Madrid, el basc va voler deixar clara la seva posició: "Ni jo ni els que estem dins canviarem la manera de pensar. Veiem les ganes que tenen els jugadors de treballar, de guanyar i de seguir endavant". Sobre els resultats d'alguns dels últims partits, Karanka va recordar que "això és el futbol". "Els tres partits que s'han empatat últimament es van jugar per intentar guanyar-los", va dir. Finalment, Karanka va afirmar sobre el seu rival que "Simeone està transmetent als seus jugadors els seus valors com a jugador, i està aconseguint bons resultats".

Falcao, dubte

L'objectiu del Reial Madrid és arribar al clàssic amb el Barça amb el màxim d'avantatge possible. Per al partit d'aquesta nit, Sergio Ramos torna a les ordres de Mourinho i podrà ocupar el seu lloc al centre de la defensa. Higuaín, en canvi, veurà el partit -com a mínim al principi- des de la banqueta, en benefici d'Angel di María, que tindria la titularitat.

Per la seva banda, l'Atlètic rep el Madrid en un dels seus pitjors moments. Simeone va assegurar que malgrat que el seu equip necessita els tres punts, no sortirien a jugar per ajudar els blaugranes: "Seria de mediocres pensar que s'ha de guanyar per fer un favor al Barça". En l'entrenament d'ahir a la tarda no hi van participar ni Adrián ni Falcao. El club va informar que aquests futbolistes pateixen una grip i fins moments abans del partit no se sabrà si poden jugar o no.

stats