Champions
Esports 22/04/2014

L'Atlètic s'encalla en l'embut del Chelsea i el finalista sortirà de Stamford Bridge (0-0)

Els matalassers no han trobat la manera d'obrir l'espessa defensa 'blue', que ha comprat des del primer minut l'empat sense gols

David Luiz intenta aturar Diego, que prova de colar-se entre el brasiler i Obi Mikel

BarcelonaJa se sabia que les semblances futbolístiques entre l'Atlètic de Madrid i el Chelsea dibuixarien una anada de semifinals de la Champions igualada, travada, construïda des de les defenses. Un partit mirall, frustrant per als davanters, que han jugat sense espais, perduts en batalles aèries i constants pèrdues de temps. Ja es preveia i al Vicente Calderón no hi ha hagut cap sorpresa entre dos dels equips més sòlids del continent. L'empat sense gols ho deixa tot obert per a la tornada a Stamford Bridge de la setmana que ve.

Pel seu rol de local, els matalassers han hagut d'assumir un pes del partit que, per principis, haurien preferit no carregar, però Mourinho no els ha deixat cap més opció. El tècnic portuguès ha alineat un onze de contenció, amb David Luiz al mig del camp al costat d'Obi Mikel i Lampard, i ha fet recular el seu equip durant pràcticament tot el partit per mirar de salvar un 0-0 que confia a trencar a Londres d'aquí vuit dies.

El pla li ha sortit rodó a Mourinho, que ha vist com el seu equip dominava l'àrea i refusava pràcticament totes les centrades, malgrat el contratemps de la lesió de Cech als vint minuts de joc, gràcies a l'ajuda defensiva de David Luiz i Obi Mikel a la parella de centrals de Cahill i Terry. L'Atlètic de Madrid mai ha trobat el ritme de joc necessari per fer bascular el Chelsea i esquerdar-lo per dins. No hi havia lloc. Ramires i Willian han acompanyat les pujades dels laterals Filipe Luis i Juanfran per tancar files amb una línia de sis que protegia la porteria defensada pel veterà australià Schwarzer. La profunditat de Raúl García i Koke, incorporant-se des de la segona fila, ha acabat sent estèril per a l'Atlètic.

Pràcticament sense ocasions destacades, s'ha arribat al descans. A la represa, ni tan sols els ajustos de Simeone, que ha fet entrar Arda Turan per Diego, han donat més vida a l'atac de l'Atlètic, encallat contra un equip que plantejava el que ell sempre proposa als seus rivals. El pas dels minuts ha anat desesperant els madrilenys, impotents i espantats de viatjar a Anglaterra amb 0-0.

Quan faltava d'un quart d'hora de joc i després de la lesió de Terry al turmell, Mourinho ha mogut fitxa amb l'entrada de Schürrle, per empènyer el seu equip uns metres més endavant. El partit s'ha obert lleugerament però la inèrcia ja era irreversible. I la por d'encaixar un gol que desfés els primers 90 minuts de feina, s'ha imposat a les ganes, tímides, d'obrir la llauna.