ESPANYOL
Esports 29/04/2011

"L'Athletic Club i l'Espanyol són com una gran família"

Europa. Finalista de la UEFA amb l'Espanyol el 2007, ara vol classificar l'Athletic per jugar-hi l'any que ve. Emoció. "Serà un partit especial pel meu passat i pel que ens juguem"

Natalia Arroyo
3 min
Gorka salta per blocar una pilota a San Mamés.

Gorka Iraizoz va abandonar l'Espanyol la temporada 07-08 per complir el somni de ser el porter titular de l'Athletic Club, el seu club de tota la vida. Estimat per l'afició periquita, rebrà una forta ovació de Cornellà-el Prat quan dilluns s'enfronti amb els seus excompanys.

El calendari ha volgut que l'home UEFA dels periquitos torni a casa justament en el partit que marcarà les aspiracions europees de l'Espanyol, i també de l'Athletic.

És una anècdota. Vaig tenir molts minuts a Europa amb l'Espanyol, vam aconseguir arribar a la final i, coincidències de la vida, ara ens veiem les cares dos equips que estem lluitant per jugar-hi també la temporada que ve.

L'Athletic és cinquè i té sis punts de marge. Arribeu més forts que l'Espanyol al tram final de la Lliga?

Tots els equips passem per etapes bones i dolentes durant l'any i se'ns acaba fent un pèl llarga la temporada, per la fatiga, pel desgast. Potser l'Espanyol ho està acusant més perquè ha tingut baixes importants i lesions inoportunes ara al final.

Encara hi són a temps per entrar a Europa o quatre punts són molts?

Mentre hi hagi opcions matemàtiques, tots els equips lluitarem per aconseguir els objectius. Les diferències entre tots els candidats no són tan grans com per poder anticipar qui es classificarà. Fins a l'última jornada no desvetllarem qui de tots nosaltres s'endú el premi.

L'Espanyol ha criticat que es jugui dilluns. Als futbolistes us agrada?

Preferim jugar dissabte o diumenge, perquè fer-ho en dilluns et trenca la dinàmica dels dies de descans, d'entrenament i de viatge. I també afecta l'afició, perquè li costa molt més poder-s'ho combinar per anar a l'estadi. En el nostre cas, per sort, San Mamés sempre ha estat ple quan ens ha tocat jugar en dilluns.

Parlant d'afició. La de l'Espanyol et rebrà amb una ovació a Cornellà. Serà emocionant, imagino.

Molt, serà un partit especial pel meu passat blanc-i-blau i per tot el que ens juguem tots dos equips. Quan torno a Barcelona sempre em reben amb els braços oberts i això és fantàstic. Marxar va ser un moment trist, perquè havia passat uns anys molt bons, perquè estava a gust aquí, però tothom va entendre que era el moment de prendre una decisió. El meu desig era tornar a casa i triomfar amb l'Athletic. Era una oportunitat de tenir minuts i seguir creixent com a futbolista. Va ser difícil, però va acabar tot bé.

No et retrobaràs amb gaires companys perquè en aquest temps han canviat molt les plantilles.

És cert, però encara queden alguns jugadors amb qui sí que vaig coincidir, com Kameni, Chica, David i Luis García... També aprofitaré per saludar la gent del club que fa temps que no veig i que em van ajudar molt en el meu temps a Barcelona. Tornar-los a veure a tots ells serà especial.

L'Athletic i l'Espanyol tenen un esperit familiar que els fa diferents.

Sí, en això són bastant paral·lels. La calidesa com a club, la gent del dia a dia que comparteixen uns colors, que s'esforcen per tirar endavant un equip. Són com una gran família i això fa més fàcil la vida a un jugador.

És difícil aïllar-se de la part emocional en un partit de retrobaments i centrar-se en el joc?

Un professional ha de saber separar els moments i entendre que hi ha temps per a tot i que el més important durant el joc és mantenir la concentració per ajudar l'equip a guanyar.

Quin partit visualitzes dilluns?

Serà un partit igualat. Nosaltres volem fer un futbol ràpid, amb molta intensitat, que és el que ens dóna resultats. Bona part de l'èxit del partit estarà en la batalla al mig del camp.

stats