Esports 19/11/2012

L'Assignia Manresa cau amb honor

David R. Jover
Nil Angelats intenta robar la pilota a Sergi Llull, que ahir va aconseguir 14 punts.

BARCELONADurant trenta-cinc minuts l'Assignia Manresa va plantar cara al totpoderós Reial Madrid. En els cinc finals, el físic es va acabar i l'encert dels blancs va fer la resta. El balanç de 8-0 dels madrilenys contrasta amb el 0-8 dels bagencs, que tenen una final cada jornada que passa. Ahir el Nou Congost no va fallar, com tampoc ho va fer l'equip.

I és que quan tu ho dones tot no estàs obligat a més. L'actitud i el caràcter que tant reclamava Jaume Ponsarnau durant la setmana va sortir a la llum el dia que calia. No es va guanyar, però es va fer un pas més cap a la primera victòria, que podria arribar diumenge que ve contra l'Estudiantes a casa. El Madrid, que compta amb 12 jugadors de primer nivell, no va poder tancar el partit fins a l'últim quart. El 68-72 amb què es va arribar al final del tercer quart va mantenir amb vida un Assignia que va aixecar la bandera blanca quan faltaven cinc minuts.

L'encert en el tir del Madrid -65% en tirs de dos i 50% en triples- va ser inabastable per als catalans, que sense Javi Rodríguez i Adam Hanga van trobar a faltar minuts de qualitat des de la banqueta. Menció especial, però, per a Ferran Laviña, que va tornar a debutar amb els del Bages i va jugar un total de 23 minuts.

Només guanya el Barça

L'única victòria catalana de la jornada va ser la del Barça Regal, que va patir de valent per endur-se la victòria del Fernando Martín de Fuenlabrada (76-79). I és que tot i dominar per catorze punts durant el primer quart, els de Xavi Pascual van veure com els homes de Trifón Poch -que va debutar com a tècnic- es van situar per davant en el tram final del tercer quart i durant els primers minuts de l'últim (63-60). Aleshores un parcial de 0-12 dels blaugranes va capgirar la truita i la victòria finalment va acabar a mans d'un Barça Regal que va tenir en Lorbek, Navarro i Mickeal els seus millors homes.

D'altra banda el Fiatc Joventut va sortir escombrat de la pista del Gescrap Bilbao (80-62). Els verd-i-negres van veure's superats des de l'inici i el marcador del primer quart ja va evidenciar que no seria un partit fàcil (25-9). Tan sols Tony Gaffney i Corey Fisher van superar la desena de punts. En el conjunt bilbaí va destacar Roger Grimau, que va acabar amb 18 punts.