LLIGA ACB
Esports 07/08/2011

L'Assignia Manresa busca l'enèsima reinvenció

àlex Gozalbo
2 min
Serge Ibaka va aprofitar les vacances d'estiu per visitar Jaume Ponsarnau al Nou Congost, on es va entrenar.

ManresaDes que va tornar a l'ACB a la temporada 2007-08, l'Assignia Manresa ha fet debutar 20 jugadors en la competició. Condicionat per la situació econòmica, el club arrisca amb jugadors gairebé desconeguts, els forma i els dóna l'oportunitat de competir amb els millors. La feina de Jaume Ponsarnau és tan bona que cada any l'ha de repetir, ja que, quan arriba l'estiu, molts d'aquests professionals marxen a un altre equip amb més pressupost.

La xifra de 20 debutants en tan sols quatre temporades inclou jugadors ara ja consolidats com Serge Ibaka (Oklahoma City Thunder) i Xavi Rey (Gran Canària 2014), que aquests dies estan preparant l'Eurobàsquet de Lituània amb la selecció espanyola. A la llista també hi ha noms de professionals ara molt cotitzats com Josh Asselin o Matt Walsh.

Els últims a fer el salt a l'ACB han estat Marcus Eriksson, Pierre Oriola i Sergi Clotet, tres joves de les categories inferiors, o Uros Slokar, que ha aprofitat el pas pel Nou Congost per revaloritzar-se, i la temporada vinent jugarà a la Lottomatica Roma.

La tàctica ha donat un gran rendiment a l'Assignia Manresa, que així ha pogut competir amb equips de pressupost més elevat. El problema és que quan els jugadors ja estan formats és difícil retenir-los, i casos com el de Sergiy Gladyr, que enguany completarà la seva tercera temporada al club, no són habituals.

Tornar a començar

La temporada 2011-12 no serà una excepció i l'Assignia Manresa tornarà a arriscar-se amb jugadors joves. Dos dels quatre fitxatges que ha fet fins ara, Adam Hanga i Micah Downs, no tenen experiència a l'ACB.

Josep Vives, president de l'Assignia Manresa; Pere Capdevila, director esportiu, i Jaume Ponsarnau, entrenador, estudien des de fa mesos el mercat amb més cura que mai, ja que, a diferència de molts dels seus rivals, en cas d'equivocació, el marge de rectificació és nul. El club es fixa tant en el talent dels jugadors com en el seu caràcter, ja que així és més fàcil completar una bona adaptació.

Sovint el club del Bages centra la mirada en l'Adecco Or, ja que molts dels seus jugadors fan el salt a l'ACB des d'aquesta segona competició.

stats