BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 16/10/2011

L'Assignia Manresa busca un 3-0 que no aconsegueix des del 2003

àlex Gozalbo
2 min
Els jugadors de l'Assignia Manresa celebren la victòria a la pista del Fuenlabrada.

BarcelonaLa temporada 2003-04 l'Assignia Manresa estava ple de jugadors enamorats del bàsquet. Ricard Casas entrenava un grup en què hi havia gent com Juan Alberto Espil, un argentí que encara avui continua jugant als 43 anys, o Harper Williams, un nord-americà atípic que va defensar la samarreta del club en dues etapes diferents. Aquella campanya va ser l'última en què l'equip del Nou Congost va aconseguir començar la competició amb un 3-0. Vuit anys després, l'equip de Jaume Ponsarnau intentarà repetir, aquest migdia (12.30 hores), aquell mític inici contra el Blusens Monbus.

"Una de les coses que més m'estimula del partit és que veig la gent mentalitzada, i fins i tot espero que fem un pas endavant", explica Jaume Ponsarnau, conscient que l'equip necessita començar amb un bon coixí de victòries.

Iniciar la campanya amb tres victòries no és garantia de res (el Manresa no es va classificar per al play-off la temporada 2003-04 i va ser eliminat als quarts de final de la Copa del Rei), però permet treballar amb tranquil·litat.

Jaume Ponsarnau, que recupera Sergey Gladir per al partit de Santiago de Compostel·la, destaca les virtuts del Blusens Monbus: "És un equip amb talent físic i atlètic, sòlid en defensa i que et deixa pocs espais en atac. Tenen clar a què juguen i requereixen la màxima atenció perquè contínuament tenen detalls sorpresa".

Cap dels jugadors que la temporada 2003-04 van aconseguir començar el campionat amb un 3-0 continua a l'Assignia Manresa, tot i que alguns, com Albert Oliver (Fiatc Joventut) o Rafa Martínez (València Basket), segueixen a la màxima divisió del bàsquet.

El líder juga a Sevilla

El Barça Regal, líder de la Lliga Endesa, juga aquesta tarda (18 hores, Teledeporte) a Sevilla, on s'haurà de veure les cares amb el Cajasol. El Fiatc Joventut, per la seva banda, visita aquest migdia (12.30 hores, Esport3) el Bizkaia Bilbao Basket.

stats