BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 22/01/2012

L'Assignia Manresa guanya i allarga el somni de la Copa del Rei

àlex Gozalbo
1 min
Justin Doellman, Augusto Lima i Sergiy Gladyr lluiten per un rebot  al Nou Congost.

Un grup de jugadors, quatre dels quals no havien competit mai a la Lliga Endesa, un entrenador format al bàsquet femení i un club amb el pressupost més baix de la categoria (un 30% inferior al de la temporada passada) poden fer història aquest migdia i classificar l'Assignia Manresa per jugar la Copa del Rei per primera vegada des de l'any 2004.

Jaume Ponsarnau va fer els deures i, tot i les baixes de Javi Rodríguez i Roman Montáñez, va preparar magistralment l'escenari per competir amb un Unicaja que arribava al Nou Congost amb tan sols quatre derrotes. L'Assignia Manresa va proposar un ritme anotador que el rival mai va poder seguir, i va saber controlar el partit en tot moment.

Micah Downs, un aler que la temporada passada jugava a l'Adecco Or, i Justin Doellman es van combinar per sumar 38 punts en un dia en què tots els jugadors de l'equip van aportar coses interessants. Des d'Álex Hernández, que va conduir l'equip com un veterà, fins a Adam Hanga, que va ocupar durant alguns minuts la posició de base.

Per classificar-se per a la Copa del Rei, l'Assignia Manresa necessita que el València Basket, que juga a la pista del Fiatc Joventut; el CAI Saragossa, que visita el Barça Regal, i el Baloncesto Fuenlabrada, que rep el Bancos de Rueda Valladolid, perdin aquest migdia i, a més, superar aquests conjunts en basket average . Si el Lagun Aro GBC guanya, en quedarà fora.

stats