MERCAT DE FITXATGES
Esports 23/06/2011

L'Arsenal vol més de 35 milions per Cesc

El Barça va presentar una primera oferta formal d'entre 30 i 35 milions d'euros per Cesc, que l'Arsenal va refusar. El jugador, de vacances a Indonèsia, va advertir que no espera novetats en els pròxims dies.

Natalia Arroyo
3 min
Cesc Fàbregas somriu durant un acte promocional d'una marca de galetes a Jakarta, on va parlar del seu futur.

Barcelona.El Barça i l'Arsenal van tenir la setmana passada una primera trobada formal per negociar el traspàs de Cesc Fàbregas al Barça, segons es va poder saber ahir. La cita va servir per formalitzar una primera oferta del club blaugrana per fitxar el migcampista d'Arenys d'entre 30 i 35 milions d'euros, una xifra que no satisfà, de moment, Arsène Wenger i que va ser refusada pel club anglès, que creu que encara pot tensar la corda i treure molt més suc del capità gunner .

El primer contacte, que, tot i que, com era d'esperar, no va servir per tancar un acord, sí que va deixar sensacions positives en l'entorn blaugrana que fa ser optimista la junta de Sandro Rosell sobre les opcions de fer venir Cesc per un preu no superior als 40 milions d'euros, el màxim que s'ha marcat la directiva per fitxar-lo.

Feia temps que el Barça buscava aproximar posicions amb el conjunt de Londres i, després d'unes setmanes de bloqueig, la reunió va produir-se fa uns dies. Tot i aquest lleuger avançament en les negociacions, ahir el jugador es va encarregar d'explicar que no espera una resolució ràpida del seu traspàs i que la situació continuarà a pas lent en els pròxims dies, sense novetats. Durant un acte promocional d'una marca de galetes a Indonèsia, on el d'Arenys de Mar està gaudint d'uns dies de vacances, va deixar clar que l'únic que vol "és tornar aviat als entrenaments", sense especificar en quin club ho vol fer.

Alexis Sánchez descansarà

L'altre nom propi de l'actualitat blaugrana segueix sent el de l'extrem xilè Alexis Sánchez, que ahir va caure de la llista de convocats per al partit amistós que avui jugarà el combinat de Claudio Borghi contra el Paraguai.

A més del davanter, cinc jugadors més tindran descans, però l'absència del jugador de l'Udinese es va interpretar com una mesura de prudència per part del seleccionador per evitar alguna inoportuna lesió que afecti l'operació. Tot i això, va servir per ampliar la rumorologia que envolta tot el que fa Alexis Sánchez en la concentració amb Xile. Dimarts una sortida del jugador de l'hotel per resoldre unes qüestions burocràtiques es va convertir en un imminent i invisible viatge a Barcelona per fer la revisió i signar el contracte amb el Barça.

Que la intenció del futbolista és no allargar més les negociacions és una realitat. De fet, ahir era el director esportiu de l'Inter de Milà, Marco Branca, qui afegia arguments a aquesta afirmació. "El jugador ha preferit anar a Barcelona i el club pagaria per ell 28 milions d'euros, més deu per objectius. No gaires clubs poden pagar això i està fora de la nostra capacitat", va dir, descartant l'Inter de Milà de la subhasta pel jugador, que el Manchester City, amb una oferta de més de 45 milions, intenta encarir.

El València segueix Jeffren

Jeffren, que ahir va marcar un gran gol amb la selecció Sub-21 en el duel contra Bielorússia amb un potent xut des de més enllà de la frontal de l'àrea, és un dels futbolistes que està pendent d'aquest traspàs per resoldre la seva situació.

El club, per intentar abaratir la negociació per Alexis, li ofereix l'Udinese com una possible sortida i fins i tot es planteja fer-hi viatjar Andoni Zubizarreta per convèncer el jugador, però ell, que ha assumit que haurà de sortir del Barça aquesta temporada, prefereix altres opcions que el mantinguin a Primera Divisió, com la del València o el Vila-real, clubs que ahir es van postular com a possibles destins de l'extrem del planter.

La situació del jugador, com la de Thiago Alcántara, no es resoldrà fins que passi l'europeu Sub-21. Espanya jugarà la final dissabte. A partir d'aleshores, tot avançarà.

stats