LLIGA DE CAMPIONS
Esports 07/03/2012

L'Arsenal es queda a un gol del miracle (3-0)

T.p./a.s.

BARCELONA.El Milan i el Benfica es van classificar ahir per als quarts de final de la Champions. Els portuguesos van remuntar el 3-2 de l'anada davant del Zenit gràcies als gols de Maxi Pereirai Oliveira, un en l'últim minut del primer temps i l'altre en l'últim minut de partit.

L'atenció, però, va ser a Londres, on l'Arsenal es va quedar a un sol gol d'aconseguir forçar la pròrroga. Els anglesos havien perdut 4-0 a San Siro davant del Milan i van somiar, ja que al descans l'Arsenal s'havia posat 3-0 gràcies als gols de Koscielny, Rosicky i Van Persie de penal. A la segona part, però, l'equip anglès es va quedar sense gasolina i els homes d'Allegri van saber mantenir el cap fred, van fer seva la pilota i van evitar fins i tot patiments d'última hora. L'única ocasió de l'Arsenal a la segona part, però, va ser ben clara, quan Van Persie va deixar que Abbiati li aturés un xut que estava destinat a forçar la pròrroga.

L'Arsenal va sortir obertament a l'atac, amb gairebé tots els homes ofensius sobre la gespa excepte Chamackh. Ara, el 3-0 del descans era més culpa de les errades defensives del Milan que no pas gràcies al talent local. El primer gol el va aconseguir Kocielny als cinc minuts rematant de cap tot sol, i el segon, de Rosicky, va ser un regal inexplicable d'un central com Thiago Silva. El tercer va ser un penal clar de l'algerià Mesbah. Nerviós, el Milan va jugar un primer temps horrible, però va saber trobar la concentració per dominar el joc a la segona part. Tot i el mal partit d'Ibrahimovic i Robinho, els italians van evitar els atacs d'un Arsenal molt cansat i van aconseguir la classificació després d'un partit amb dues cares.