COPA DAVIS
Esports 04/12/2011

L'Argentina planta cara en els dobles i manté el pols amb Espanya

Oriol March
2 min
David Nalbadian, que va jugar un partit fantàstic, rematant al costat d'Eduardo Schwank ahir a Sevilla.

ENVIAT ESPECIAL A SEVILLAUn partit molt fluix i inconstant dels jugadors de dobles espanyols, Feliciano López i Fernando Verdasco, va servir en safata a l'Argentina la possibilitat de reduir distàncies al marcador de la final de Copa Davis que estan disputant els dos combinats a Sevilla. "Ha estat el típic dia en què volia desaparèixer de la pista", va reconèixer un disgustat López, que ahir no va estar encertat en gairebé res. Un llast massa pesant davant David Nalbandian i Eduardo Schwank, que sense fer un partit brillant es van endur l'enfrontament per 6-4, 6-2 i 6-3 en menys de dues hores de joc.

Aquest resultat col·loca el 2-1 al marcador global de l'eliminatòria. La gesta de la remuntada, però, encara es veu llunyana per als argentins, després d'haver començat la final perdent els dos primers punts. El motiu? Rafa Nadal té a les seves mans acabar amb la final si avui (13 hores) venç el número 1 dels sud-americans, Juan Martín del Potro, que divendres va quedar exhaust després d'una lluita al límit amb David Ferrer. El duel entre les dues raquetes estrella dels dos equips serà intens, segur. Amb cops espectaculars a banda i banda. Però, sent terra batuda la superfície d'aquesta final, Nadal s'erigeix com a favorit per posar el 3-1 al marcador i sentenciar.

Del Potro es trobarà a davant el mateix que es va trobar divendres contra Ferrer: tenacitat, lluita i sacrifici. Sap que les seves garrotades hauran d'anar ajustades a les línies si vol tenir opcions. Les tres vegades que l'argentí ha vençut el balear ho ha fet sobre pista ràpida, més propícia al seu joc pla i al seu servei imperial. Les seves armes, especialment la sang freda, hauran d'estar més a punt que mai si vol sortir victoriós del repte.

Nadal afronta el duel amb la tensió habitual, però amb una bona dosi de confiança. Ahir es va entrenar intensament a la pista adjunta de la Cartuja, i no vol sorpreses, així que intentarà sotmetre el seu rival com fa sempre sobre la pols vermella. El seu estat físic segueix generant rumors -hi ha qui assegura que divendres va haver d'infiltrar-se, i el capità de l'equip espanyol, Albert Costa, no ho va desmentir-, però això és la Copa Davis, i el balear sempre hi dóna el millor d'ell mateix. El seu balanç en aquesta competició de seleccions (18 victòries a favor en individuals i només una derrota) així ho acredita.

Amagar les cartes

En cas que Nadal perdi, els dos equips es jugaran el trofeu en un cinquè punt elèctric. Per part d'Espanya sembla evident que hi participarà David Ferrer, ja recuperat del duel de divendres contra Juan Martín del Potro. Els argentins amaguen l'ou i hi ha dues opcions sobre la taula: Juan Mónaco, atropellat fa dos dies per Nadal, o bé David Nalbandian, que ahir va exhibir bon to tenístic al partit de dobles. Per galons, per talent i per component històric -l'Argentina mai ha guanyat la Copa Davis, un trofeu que fa anys que somien poder acabar guanyant-, el dit assenyala Nalbandian com a escollit per si cal recórrer al definitiu cinquè punt.

stats