PRIMER EQUIP
Esports 17/03/2012

"L'Abi està malalt i l'hem de curar. Això és l'únic important"

El trasplantament de fetge d'Abidal va ser el gran tema en la roda de premsa de Guardiola, que creu que el jugador "se'n sortirà" perquè és "un home fort". El tècnic va repassar la polèmica amb Piqué i Alexis.

Natalia Arroyo
3 min
Guardiola dóna indicacions a Éric Abidal durant un entrenament d'aquesta temporada.

BARCELONA.Seriós, trist, breu. Pep Guardiola no va amagar ahir en la seva compareixença de premsa que la recaiguda d'Éric Abidal, que necessitarà un trasplantament de fetge, és un cop dur per a la plantilla, una situació que "desgraciadament viuen moltes famílies al món" i que deixa l'equip sense una peça clau, "insubstituïble" per al que resta de temporada. Però, per sobre de tot, el tècnic del Barça va voler deixar clar que l'aspecte esportiu no importa en moments com aquests i que tots els esforços s'han de concentrar en la recuperació del francès, no per tornar a jugar, sinó per poder gaudir molts anys de la seva família.

"Està malalt -va repetir Guardiola un parell de cops-. L'hem de curar. Això és l'únic important, això és el que hem de fer. Res més. Curar-lo. No importa si això serveix per motivar el grup, no importa si això ens reforça com a equip. Ara el que compta és trobar remei al que té, que l'Abi trobi un fetge aviat i pugui seguir vivint la vida amb normalitat amb la seva gent".

Pep Guardiola va explicar que ja feia uns dies que es coneixia la notícia i que, amb el consell dels metges, Abidal va seguir exercitant-se com havia fet fins ara. "No ha deixat d'entrenar-se ni un sol dia", va comentar el tècnic, que va afegir que no hi ha cap futbolista de la plantilla capaç de suplir el francès. "Ningú no ens dóna el que ens dóna ell al camp i fora. Però trobarem la solució, amb la gent del filial i amb els que som [al primer equip]".

L'entrenador blaugrana va voler agrair als periodistes que haguessin gestionat amb prudència la informació que ja s'havia filtrat feia algunes setmanes. "Us vull donar les gràcies per haver preservat la seva intimitat en aquest tema, pel respecte que heu tingut amb la seva família. Sé que molts de vosaltres sabíeu o intuíeu que alguna cosa dolenta passava amb l'Éric".

El jugador francès va rebre, fins i tot, el suport de Gianni Infantino, el secretari general de la UEFA, que li va enviar ànims durant el sorteig de Champions celebrat a Nyon.

Els rumors de Piqué

El pas del tècnic per la sala de premsa també va servir per resoldre algunes de les polèmiques dels últims dies, com la que havia protagonitzat Gerard Piqué i les informacions avançades per Telemadrid sobre el suposat desig de Guardiola de fer-lo fora. "El president ja va parlar clar sobre el tema. No hi ha res a dir. El Gerard sap que és un dels futbolistes de la plantilla que seguirà al Barça fins que ell vulgui. Serà decisió seva", va dir, amb to contundent.

Amb la mateixa fermesa, Guardiola va negar que hi hagi cap problema amb el seleccionador xilè, Claudio Borghi, i les molèsties físiques d'Alexis Sánchez, i es va limitar a recordar que la lesió muscular que l'ha mantingut fora en els últims dos partits es va produir "amb ells" i no amb el Barça. "M'agradaria conèixer el seleccionador personalment. Així li podria explicar com cuidem l'Alexis aquí".

Ironia sobre la renovació

La continuïtat de Guardiola segueix sent el que més preocupa el barcelonisme, però el de Santpedor insisteix que informarà "quan hi hagi novetats". De moment, ahir es va limitar a fer broma dient que Messi té raó quan afirma que l'entrenador està per sobre del crac argentí i va recordar que els protagonistes són els jugadors, no els tècnics: "No oblideu que la gent va al camp a veure jugar Messi, no pas a mi".

stats