CURSES DE MUNTANYA
Esports 30/10/2011

Kilian Jornet: "Amb tants compromisos no tenia temps per entrenar"

Confusió "Només volia dir que necessitava un descans entre tants vídeos i actes promocionals" Cansament "Físicament estava perfecte. Psicològicament, no"

Martí Molina
2 min

A principis d'octubre, Kilian Jornet va ser el protagonista d'un vídeo en què assegurava que necessitava "descansar, reflexionar i retrobar-se amb les seves arrels", i per aquest motiu va renunciar a participar a l'últim Kilian's Quest de l'any, un projecte de l'empresa Salomon -que patrocina el corredor català- i que consisteix a dur a terme diferents reptes arreu del món. Tanmateix, aquestes declaracions no van transcendir fins aquesta setmana, i es van interpretar com un adéu de Kilian Jornet a la competició.

Així que no deixes la competició.

No. A mi el que m'agrada és córrer i competir. En aquest vídeo només volia dir que necessitava un descans pel que fa a les entrevistes, les sessions de fotos, els vídeos, els viatges de promoció… Per això vaig renunciar a viatjar fins al Perú i participar en l'últim repte de la Kilian's Quest.

Què et va passar? Estaves cansat?

Físicament, no. En aquest sentit estava perfecte. Però era una qüestió psicològica. Quan anava a fer una cursa trobava gent que em demanava autògrafs, fotografies. Tenia molts compromisos i això m'angoixava una mica. Amb tot això no tenia temps per entrenar i córrer. Crec que s'ha de trobar un equilibri, i va arribar un moment que passava més temps a una banda que a l'altra.

Com s'ho van prendre, a l'empresa Salomon?

Francament, molt bé. Ells també van veure que anava a les últimes curses amb poca motivació. Vaig cancel·lar el viatge un dia abans, i tots, des del president de la companyia fins al responsable de màrqueting, em van trucar per donar-me ànims i dir-me que, si realment necessitava un descans, que l'agafés.

En qualsevol cas, no et va anar gens malament. Vas guanyar a Malàisia.

Hi vaig arribar molt motivat. Vaig poder derrotar el meu gran rival, Marco de Gasperi. I guanyar la prova de Cinc Curses Cinc Continents.

Què passarà amb el Kilian's Quest? Continuarà la temporada vinent?

I tant que sí. N'hi haurà més, però els enfocarem d'una manera diferent. Ho gravarem amb un equip més lleuger, com en l'últim episodi, en què només érem un camera i jo. Bàsicament, tornarem als orígens.

La de Malàisia era l'última prova de la temporada de curses de muntanya. Què faràs a partir d'ara?

Primer de tot, m'agafaré uns dies de vacances. Cap a finals de novembre tornaré als entrenaments per preparar la Copa del Món d'esquí de muntanya. I un cop s'hagi acabat, ja aniré a preparar la nova temporada de curses de muntanya.

stats