Curses de muntanya
Esports 29/06/2013

Kilian Jornet i Laura Orgué, subcampions en el Quilòmetre Vertical

Els atletes catalans han acabat en segona posició a la prova de Chamonix, puntuable per al campionat del Món. Orgué s'ha situat líder

Ara
1 min

BarcelonaKilian Jornet i Laura Orgué han acabat segons a la prova del Quilòmetre Vertical que s'ha disputat aquest dissabte a Chamonix, puntuable per al campionat del Món. La cursa tenia 1.000 metres de desnivell per només 3,5 quilòmetres de recorregut.

El vencedor en categoria masculina ha estat el colombià Saül Antonio Pàdua, que ha completat el recorregut amb un temps rècord de 36 minuts i 4 segons, mentre que Kilian ha arribat a meta a només 19 segons. En categoria femenina l'actual plusmarquista mundial, la francesa Christel Dewalle, no ha donat a les seves rivals i també ha establert un nou récord (43:03). Laura Orgué ha estat segona a vint segons.

Kilian Jornet i Tòfol Castanyer, diumenge a la Marathon

Aquest diumenge serà el torn de la Copa del Món de Skyrunning, on Kilian i Tòfol Castanyer, tots dos campions del món, es veuran les cares amb atletes de la talla de Luis Alberto Hernando i Marco de Gasperi, recuperat ja d'algunes molèsties físiques. Després de Zegama –on Kilian Jornet va ampliar la seva llegenda d'home rècord– la Marathon del Mont Blanc és la segona de les proves de la Copa del Món Skyrunning. Els atletes hauran de completar 42 quilòmetres de recorregut amb un desnivell positiu de 2.511 metres i 1.490 metres de desnivell negatiu.

stats