ESPANYOL
Esports 13/01/2012

Kameni, l'últim en el pla de renovació

Kameni ja no va entrenar-se ahir amb l'Espanyol. El club li va donar permís per tancar l'acord amb el Màlaga, que encara no s'ha concretat però que sembla fet. El porter era el més veterà a la plantilla.

Natalia Arroyo
2 min
Carlos Kameni ja no va entrenar-se ahir a Sant Adrià perquè tenia permís del club per seguir negociant el seu traspàs al Màlaga.

BARCELONAEls jugadors de l'Espanyol s'exercitaven ahir al matí a Sant Adrià entre somriures. Però enmig de l'alegria per seguir endavant a la Copa del Rei, l'absència de Carlos Kameni centrava l'atenció blanc-i-blava. El porter camerunès, que en un principi estava citat per entrenar-se com un més de la plantilla malgrat estar en plenes negociacions per tancar la seva sortida del club, no va aparèixer per la Ciutat Esportiva perquè l'entitat li havia donat permís per mirar de tancar el seu fitxatge pel Màlaga.

L'acord entre el conjunt andalús i el català és total, com també ho és entre l'Espanyol i el jugador, com dimecres va confirmar Joan Collet, conseller delegat del club. Els detalls que estan endarrerint la confirmació de l'acord són els particulars entre el Màlaga i el futbolista, a qui no va agradar que es filtrés que el fitxatge estava fet abans del partit contra el Còrdova.

Un adéu anunciat

La sortida de Kameni, que es produirà "de manera imminent" -en paraules de Collet-, deixarà Pochettino amb la plantilla totalment renovada. Dels 25 futbolistes que l'argentí es va trobar a l'equip la temporada 2008-2009, en què va assumir el càrrec, ja només quedarà Cristian Álvarez, un futbolista que en el seu primer any va passar pràcticament desapercebut, i que, actualment, és el capità de l'equip.

Un a un, l'Espanyol ha anat reconstruint la plantilla per rejovenir-la i ajustar-la a l'actual situació econòmica de l'entitat. Kameni, de fet, era l'últim futbolista amb un salari superior al milió d'euros anuals, una fitxa que, un cop es concreti el seu traspàs, el club s'estalviarà. Collet va negar que aquesta sigui la principal raó del seu adéu i ho va reduir tot a una qüestió tècnica. "D'aquí ningú se'n va malament", va comentar, negant que hi hagi cap problema amb tots els futbolistes que, en tres temporades i mitja, han abandonat la disciplina blanc-i-blava. Els casos més sonats són els de Tamudo, Luis García, Chica, Coro o David García, però la llista es podria ampliar a molts altres futbolistes, com Moisés Hurtado, Callejón, Nico Pareja, Román Martínez, Valdo, Lola i Sergio Sánchez, alguns dels jugadors amb què Pochettino va debutar contra el Barça el 21 de gener del 2009. També el cos tècnic s'ha remodelat, amb fins a deu canvis en tres anys.

Els resultats han fet bona aquesta "operació neteja" i avalen l'aposta del club de dissenyar un grup de treball fet a mida de les peticions de Pochettino i Planes.

stats