BÀSQUET
Esports 11/10/2011

Jugadors i propietaris intenten un acord d'última hora a la NBA

àlex Gozalbo
2 min
José Manuel Calderón durant l'entrenament amb el Barça B a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí.

BarcelonaSuspendre les dues primeres setmanes de la NBA tindria una repercussió econòmica d'uns 220 milions d'euros per a jugadors i propietaris, que ahir a la nit van esforçar-se per mirar d'arribar a un acord d'última hora i desbloquejar el tancament patronal.

David Stern i Adam Silver, en representació de les 30 franquícies NBA, i Billy Hunter, Derek Fisher i Maurice Evans, que donaven veu al sindicat dels jugadors (NBPA), van intentar durant hores trobar punts d'enteniment perquè no es repetís la situació de la temporada 1998-99, quan la competició es va reduir a tan sols 50 partits.

La reunió va començar amb un acord clau en una excepció econòmica molt demandada pels jugadors, la mid-level . Després les dues parts van parlar del marc salarial, la durada dels contractes i un impost de luxe.

De fet, abans de la reunió els jugadors van escenificar la seva unió enviant piulades massives a través de Twitter amb el hashtag "Stand United". Pau Gasol va assegurar des de Logronyo, on va recollir un premi, que volia "un acord just i raonable, però no de qualsevol manera".

José Manuel Calderón, el base titular dels Toronto Raptors, l'equip canadenc de la NBA, va començar ahir a entrenar-se amb el Barça B. El jugador ha canviat el glamur dels Raptors, un equip que juga els seus partits al luxós Air Canadà Centre, un recinte amb capacitat per a 19.800 espectadors, pel pavelló del Barça a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, on tan sols caben 472 persones.

A diferència dels germans Gasol, que han escollit mantenir-se en forma a Barcelona per motius sentimentals, José Manuel Calderón ha escollit el filial blaugrana gràcies al seu preparador físic de confiança, Joan Ramon Tarragó.

Calderón no va ser l'únic que va començar ahir a entrenar-se, ja que Tony Parker va treballar per primera vegada amb l'Asvel Villeurbanne, club del qual és propietari i on cobrarà una fitxa mensual de tan sols 1.500 euros, el mínim establert per la Lliga francesa.

Ricky Rubio i Serge Ibaka, per la seva banda, van viatjar ahir cap a Los Angeles i Miami, on tenen previst entrenar-se amb altres jugadors de la NBA.

Les negociacions per desbloquejar el tancament patronal també es van seguir amb interès a Madrid, Vitòria i Alacant, on hi ha tres equips de la Lliga Endesa que es quedaran sense Rudy Fernández, Kevin Seraphin i Kyle Singler quan es reprengui la NBA.

stats