OPERACIÓ PORT
Esports 13/02/2013

Joseba Beloki nega haver-se tractat amb Fuentes

Nuria García
2 min

Barcelona.Després de les declaracions de l'exciclista alemany Jorg Jaksche, que va reconèixer haver-se dopat i va assegurar que l'esport espanyol "té molt per amagar", ahir, en el novè dia de judici, van ser els ciclistes espanyols afectats els que van declarar davant la jutge de l'operació Port. Joseba Beloki, Isidro Nozal, David Etxebarria i Unai Osa van negar qualsevol relació amb el dopatge i no van donar cap explicació sobre per què els seus noms apareixen en alguns dels documents intervinguts al metge Eufemiano Fuentes.

L'excicilista Joseba Beloki va negar "categòricament" haver tingut cap tipus relació amb el metge Eufemiano Fuentes i va dir en reiterades ocasions que el calendari de preparació esportiva que li van mostrar no era seu. Unes paraules que també va fer servir Unai Osa, que va dir que "no havia vist mai" el pla d'entrenament que li van mostrar. Osa, que va declarar per videoconferència, va assegurar que no havia consumit mai cap de les medicines reflectides en la documentació de Fuentes, com ara l'antidepressiu Prozac. Tant Beloki com David Etxebarria van recordar que quan va esclatar l'operació Port van demanar a la Federació Espanyola de Ciclisme que els obrís un expedient per poder-se defensar, però que no van rebre cap resposta.

Isidro Nozal -que va tractar-se amb Fuentes durant tres mesos- va dir que mai havia consumit substàncies dopants, si bé va donar positiu per EPO CERA el 2009. "Això m'agradaria saber a mi", va respondre quan li van preguntar per què va donar una taxa d'hematocrit molt elevada durant un control previ a la Dauphiné Libéré, el 2006.

Mor un testimoni d'un atac de cor

El metge forense Francisco Aguanell, que avui havia de comparèixer al judici per exposar les conclusions de l'examen que va fer a l'excorredor Jesús Manzano -el primer a denunciar pràctiques de dopatge en el ciclisme espanyol- va morir dilluns. Així ho van informar ahir fonts jurídiques, que van assenyalar que Aguanell va morir d'un atac de cor.

stats