SUPERCOPA D'ESPANYA D'HANDBOL
Esports 04/09/2011

José Javier Hombrados: "El Barça serà el rival a batre i nosaltres volem ser l'alternativa"

Trasllat "Hauria volgut que el Ciudad Real no desaparegués, però hem d'entendre que Madrid ens donarà més oportunitats econòmiques i ens ajudarà a créixer"

Martí Molina
3 min
José Javier Hombrados va debutar amb l'Atlètic de Madrid i ara torna al club matalasser després de 18 anys.

José Javier Hombrados (Madrid, 7 d'abril de 1972) va debutar com a jugador professional d'handbol amb l'Atlètic de Madrid el 1990. Només tenia 18 anys, i el jove porter començava a treure el cap a l'elit esportiu. Jota va jugar tres temporades en aquell equip i va marxar un any abans que la secció del club matalasser desaparegués. Ara, amb 39 anys, ha tornat a casa. Hombrados serà el porter i el capità d'un club que s'ha refundat i que ha heredat l'equip del Ciudad Real, que ha desaparegut per motius econòmics. El nou BM Atlètic de Madrid debuta avui amb un plat fort: la final de la Supercopa d'Espanya contra el Barça Intersport.

Com ha anat el retorn a casa?

Amb un sentiment contradictori. Content per tornar a casa, però trist perquè m'hauria agradat que s'hagués refundat l'Atlètic de Madrid sense que el Ciudad Real desaparegués. Però hem d'entendre que Madrid és una ciutat que ens dóna moltes més possibilitats, sobretot econòmiques, i això ens permetrà créixer en tots els aspectes.

Què hem d'esperar d'aquest nou Atlètic de Madrid?

Un equip competitiu. Penso que s'ha treballat bé perquè els canvis no han implicat que es modifiqui la base esportiva, i el bloc de l'equip no s'ha perdut. Això fa que puguem ser una alternativa al Barça, aquell equip que ho va guanyar gairebé tot la temporada passada i que en aquesta serà el rival a batre. És important que això passi, perquè així podrem tenir una lliga competitiva.

Enric Masip, secretari tècnic de la secció d'handbol del Barça, pensa que és bo que també hi hagi rivalitat Barcelona-Madrid a l'handbol.

Jo hi estic d'acord. Perquè la demanda mediàtica que té Madrid és superior. A més, no som un esport dels més grans i necessitem aprofitar qualsevol oportunitat per créixer. Aquesta rivalitat farà que hi hagi més interès per part de la gent, i això és bo per a nosaltres.

Esteu acostumats a jugar a un pavelló sempre ple i fidel. Com us ha rebut la gent a Madrid?

De moment hi ha força expectació. Hi ha una demanda d'abonaments important, i hi ha gent de l'Atlètic de Madrid de futbol que ens està donant molt suport. Molta gent vol tornar a veure handbol de gran nivell. Anem pel bon camí. Esperem que la pista estigui més aviat plena que no pas buida.

A més, arribeu a Madrid amb un projecte guanyador...

És evident que així és molt més senzill. El projecte ja té una bona base i la gent s'hi bolca perquè sap que el club sempre lluitarà per estar a dalt. I l'afició matalassera és de les que sempre vol estar a dalt de tot.

La Supercopa pot ser un bon inici per a vosaltres. Jugueu a casa, a Vistalegre. Això us fa favorits?

El Barça ara mateix té jugadors tan experts que no crec que el públic els influeixi gaire. De totes maneres, per a nosaltres seria molt important aconseguir tenir el pavelló ben ple, perquè això farà que es faci molt ressò de la Supercopa. I, d'altra banda, per a nosaltres seria bo aconseguir aquest primer títol, perquè seria començar amb bon peu per a l'afició.

Aquest estiu us heu reforçat amb Nikolaj Markussen i Edu Fernández. Com va la seva adaptació?

Francament bé. Són dos fitxatges que aporten moltes coses a l'equip, però que sobretot li permeten tenir més alternatives i opcions de joc.

I com veus el Barça?

Pràcticament és la mateixa plantilla de l'any passat. L'equip és jove i cada cop està més fet. Les incorporacions de Viran Morros i Mikel Aguirrezabalaga són molt bones: són jugadors de la casa i de futur a qui no els costarà gaire adaptar-se.

Has renovat fins al 2013. Serà el teu últim contracte?

No ho sé, de debò. De moment aniré competint i quan arribi al final del contracte veuré com estic físicament i quin rendiment puc donar. Ara per ara, és aviat per dir-ho.

stats