MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 03/06/2013

Jorge Lorenzo imposa la seva llei a Mugello

Dani Pedrosa acaba segon i Márquez cau a tres voltes per al final quan lluitava pel podi

Nuria García
3 min

BarcelonaSi hi ha algú que hagi pres la mida al complicat i exigent circuit de Mugello en els últims anys és Jorge Lorenzo. El pilot mallorquí va aconseguir ahir el tercer triomf consecutiu a la pista italiana i, a més, ho va fer amb una contundència inesperada després del que havia passat durant tot el cap de setmana. D'ençà que divendres els pilots van començar a rodar a Mugello, Lorenzo aconseguia ser ràpid durant les sessions del matí, però al migdia, quan pujava la temperatura de l'asfalt, el mallorquí patia, mentre que les Honda de Dani Pedrosa i de Marc Márquez milloraven el seu rendiment.

Ahir, però, tot i que la cursa va començar a les dues del migdia i la temperatura de l'asfalt es va arribar a enfilar fins als 41 graus, el cert és que semblava que s'hagués girat la truita: Lorenzo va demostrar tenir un gran ritme, mentre que Pedrosa patia problemes amb els pneumàtics. El pilot mallorquí sabia que necessitava fer una gran sortida per tenir opcions de triomf i així ho va fer. Lorenzo va arrencar bé, però Pedrosa també va fer una gran sortida. El balear, que havia estudiat els moviments del de Castellar del Vallès, va arriscar en el primer revolt. "Sabia que havia de córrer riscos en el primer revolt, perquè l'any passat ell es va obrir una mica. Enguany no s'ha obert tant", deia Lorenzo, que va aprofitar l'oportunitat per situar-se primer amb una maniobra arriscada. "Al final no ens hem tocat, potser perquè quan m'ha vist el Dani ha aixecat una mica la moto", analitzava Lorenzo.

Tot i veure's superat, Pedrosa no va tirar la tovallola i va perseguir Lorenzo fins que els seus pneumàtics van dir prou. "Amb els mecànics vam haver de fer dissabte a la tarda molts canvis en la moto per poder seguir el ritme de cursa. Tot i això, sabíem que no podria aguantar moltes voltes", assegurava Pedrosa, que va veure com el seu màxim rival s'escapava i ell passava de ser el pilot perseguidor a ser el perseguit. Pel darrere, Marc Márquez, que després de les caigudes durant les sessions d'entrenament semblava que tenia bones sensacions sobre la moto, arribava fresc i amb ganes de lluitar. I mentre els dos pilots d'Honda lluitaven, Jorge Lorenzo incrementava la diferència i marxava directament cap al segon triomf de la temporada.

L'enèsima caiguda de Márquez

Per a Marc Márquez, el cap de setmana estava sent complicat. El pilot lleidatà havia tastat en tres ocasions ja abans de la cursa la duresa de l'asfalt després de rodolar per terra durant els entrenaments i, tot i que tenia una petita fractura a l'espatlla, va poder fer la sortida. El català buscava ser el millor debutant de la història, necessitava un podi per aconseguir-ho i va estar-hi molt i molt a prop. Tot just arrencar, Marc Márquez es va situar tercer, darrere Lorenzo i Pedrosa i, després de marcar la volta ràpida i veure que el seu company a l'equip HRC no podia aguantar el ritme de Lorenzo, va atacar. Després de diversos intents, a cinc voltes per al final el de Cervera avançava Pedrosa amb una gran maniobra. Però la mala sort en forma de caigudes que l'ha acompanyat durant tot el cap de setmana va tornar a fer acte de presència. Quedaven només tres voltes i rodava sol, però Márquez va tornar a caure. "Hem acabat el primer cap de setmana sense sumar cap punt. No sé per què he caigut, però he comès una errada i no cal buscar excuses", comentava.

El dia, doncs, començava i acabava amb triomfs de pilots mallorquins, ja que a Moto3 Lluís Salom va ser el més llest de tots i es va endur la victòria per davant d'Álex Rins i de Maverick Viñales. Tot i això, el pilot de Roses segueix encapçalant la classificació general, ara amb només quatre punts de marge respecte a Salom.

A Moto2, segona victòria consecutiva per a Scott Redding. El britànic pràcticament no va donar opció a la resta de rivals i va pujar al capdamunt del podi acompanyat de Nico Terol i de Johann Zarco. El granollerí Pol Espargaró, que va haver de remuntar després d'arrencar malament, es va quedar a les portes del podi i necessita reaccionar per lluitar per al Mundial.

stats