LA LLIGA
Esports 18/03/2013

Jordi Roura s''acomiada' amb victòria

El tècnic dirigeix l'últim partit abans no torni Tito Vilanova

Martí Molina
2 min

BarcelonaSi tot va com està previst, el partit d'ahir va ser l'últim que Jordi Roura va dirigir com a primer entrenador del Barça en absència de Tito Vilanova. El primer entrenador, baixa els últims mesos per una recaiguda en la seva malaltia, va anar a Nova York per recuperar-se. La previsió és que en el pròxim compromís del Barça -d'aquí dues setmanes, al camp del Celta de Vigo- ja sigui a la banqueta.

Roura, que aquest estiu va fitxar com a segon entrenador del Barça, es va fer càrrec de l'equip per primera vegada en el desplaçament de Lliga a Valladolid (22 de desembre). Després, Vilanova va tornar a la banqueta, però va acabar marxant a finals de gener als Estats Units per continuar el tractament. Carles Rexach, actual assessor del president, va confirmar que el 25 de març el primer entrenador ja serà a casa. "Ja ho vaig dir abans. Tant de bo sigui l'últim partit com a primer entrenador. Això significarà que el Tito és aquí i que està bé. I jo encantat que així sigui", reconeixia el mateix Roura ahir.

El tècnic de Palamós, com és habitual, va viure amb intensitat el partit des de la banqueta. Va estar dret durant bona part de l'enfrontament, va corregir els moviments tàctics dels jugadors i va celebrar els gols amb eufòria. Va lamentar les ocasions fallades i va demanar paciència i concentració als futbolistes en els moments més delicats del partit. Els mateixos gestos que havia exhibit en els partits anteriors.

Sense mèrits individuals

En aquest procés d'interinatge, el Barça ha caigut eliminat a la Copa del Rei a mans del Madrid, però ha mantingut l'avantatge al capdavant de la Lliga -només ha perdut dos punts respecte als blancs- i s'ha classificat per als quarts de final de la Champions. Roura, però, no va voler atribuir-se cap mèrit individualment. "No vull valorar què he fet jo. Això és un equip i té una manera de treballar", va comentar.

stats