EL DERBI
Esports 06/01/2013

Jordi Roura: "Tito serà a la banqueta contra l'Espanyol"

Jordi Roura confirma que Tito Vilanova podrà ser a la banqueta en el derbi d'aquesta tarda. El segon entrenador assegura que malgrat haver tingut més dies de vacances nadalenques, l'equip està a punt.

N.a. / M.m.
2 min
Jordi Roura: "Tito serà a la banqueta contra l'Espanyol"

BARCELONATan sols disset dies després de ser operat de la glàndula paròtide per una recaiguda en la seva malaltia, Tito Vilanova tornarà aquesta tarda a la banqueta del Barça per dirigir l'equip contra l'Espanyol. Així ho va confirmar Jordi Roura, el segon entrenador de l'equip, en la conferència de premsa prèvia al derbi.

Vilanova ja va ser a la Ciutat Esportiva del club i va dirigir l'entrenament de l'equip, el penúltim abans del partit -avui al matí faran l'últim, al Camp Nou-. Però Roura va ser l'encarregat d'atendre els mitjans de comunicació. "Tito serà a la banqueta contra l'Espanyol", va dir d'entrada. Era la notícia més esperada. "Encara ha de fer tractament, però està molt bé, animat i molt fort, i això és l'important", assegurava un entrenador que ha assumit el seu rol amb "naturalitat" i amb el desig de "venir menys [a la sala de premsa], perquè això voldrà dir que el Tito és aquí".

Vilanova va ser operat el dijous 20 de desembre i va rebre l'alta hospitalària dos dies després -ja va poder veure la victòria blaugrana a Valladolid des de casa-. El tècnic va poder anar a jugar a pàdel abans d'acabar l'any i va assistir a la Ciutat Esportiva per dirigir els primers entrenaments de l'any, tot i que divendres, en la tradicional sessió a portes obertes al Miniestadi, es va quedar al despatx per evitar ser el centre d'atenció.

Dificultat afegida

Sobre el partit contra l'Espanyol en si, Jordi Roura creu que serà complicat. D'entrada per la dificultat afegida que significa un derbi, però també perquè és el primer partit després de les vacances nadalenques. "Afrontem el partit amb moltes ganes i il·lusió, però sabent la dificultat que té per la rivalitat que hi ha" entre els dos conjunts. "Venim de vacances, i tornar a agafar la dinàmica no és fàcil", afegia l'entrenador de Llagostera, que una vegada més va justificar la decisió de donar més dies de descans als jugadors blaugranes. "Amb el calendari tan carregat que portàvem vam decidir donar-los més dies de festa i, en aquest sentit, en els dies que fa que ens entrenem, tots els jugadors han arribat en perfectes condicions i tothom està bé. Intentarem arrencar bé i continuar amb la marxa d'abans de l'aturada".

Jordi Roura també va explicar que amb el canvi d'entrenador de l'Espanyol -Aguirre va substituir Pochettino a principis de desembre- els tècnics també han hagut de canviar la preparació del matx. "Hem hagut de mirar els últims partits i, sense cap mena de dubte, amb l'arribada d'Aguirre han experimentat un canvi beneficiós".

El coixí de punts

El segon entrenador també va fer referència als 9 punts que separen els blaugranes de l'Atlètic de Madrid, i als 16 respecte del Reial Madrid. Un coixí de punts que, per Roura, no ha de servir d'excusa per relaxar-se. "La Lliga no està feta. Encara queda molt. Cal anar partit a partit i guanyar tots els partits. Sabem que perdrem, però com més tard sigui, millor".

stats