RUGBI
Esports 09/02/2013

Jordi Homs: "Cal millorar l'estat del nostre rugbi"

Ferran Vital
2 min
Jordi Homs, president del Rugbi Barcelona, durant l'acte de presentació del partit d'avui.

Avui a les 16.30, al camp d'esports de la UB, el Rugbi Barcelona rep el Munster Academy irlandès, en el partit de l'any del rugbi barceloní. Un partit pensat per ajudar a fer créixer aquest esport.

Què és Rugbi Barcelona?

És una plataforma que uneix diversos clubs de la ciutat: Barça, Poblenou-Enginyers RUFC, Universitari, Gòtics, Químics i l'Associació de Rugbi del Poblenou. Naixem després d'haver reivindicat la més que centenària història d'aquest esport a la ciutat, i volem teixir una aliança que faci possible visualitzar el món de la pilota ovalada a la ciutat. L'objectiu principal és millorar les condicions del rugbi a Barcelona, portant l'esport al màxim nivell d'excel·lència esportiva i social possible. El que ara cal fer és treballar en la promoció i millora del rugbi a la ciutat, que ens permeti consolidar unes bases sòlides per afrontar, amb més seguretat, el futur del rugbi a Barcelona.

¿Rugbi Barcelona ha de ser una plataforma per al professionalisme del rugbi sud-català?

En el marc esportiu, social i econòmic actual no té cap sentit plantejar la professionalització del nostre esport a la Catalunya del Sud. Voler professionalitzar el rugbi suposaria començar a construir la casa per la teulada, ja que en primer lloc hem de canviar totes les condicions.

Quin suport institucional té Rugbi Barcelona?

Afortunadament, Rugbi Barcelona rep la inestimable ajuda de l'Ajuntament i el suport tàcit de la Generalitat de Catalunya mitjançant la figura del secretari general de l'Esport, el senyor Ivan Tibau. Tanmateix, cal destacar la col·laboració i predisposició de la Federació Catalana de Rugbi i del seu president, el senyor Ignasi Planas.

Quina feina de base ha de fer Rugbi Barcelona?

La feina de base és un dels nostres pilars fonamentals. D'una banda, cal potenciar la formació dels entrenadors, formadors i monitors que treballin amb les categories inferiors, i, de l'altra, col·laborar per teixir un mètode de treball que ens permeti generar jugadors que millorin el nivell tècnic del rugbi a la nostra ciutat. En aquest sentit, cal destacar que treballem colze a colze amb la Federació Catalana de Rugbi, des de la pròpia especificitat social i esportiva de la ciutat de Barcelona.

Treballeu amb el rugbi femení?

En aquest moment encara estem teixint aliances i buscant sinergies amb el club més potent de rugbi femení de la península Ibèrica, l'equip d'INEF Barcelona.

Quin és el nivell tècnic de Rugbi Barcelona?

Els jugadors són seleccionats entre els clubs de la ciutat, però cal destacar la inclusió de jugadors prestats per la USAP i per l'Alguer, que és un club que juga a la Segona Divisió italiana. La intenció és jugar un partit anual a casa i un altre a fora, però dependrà, en gran mesura, dels recursos materials i humans disponibles.

stats