Esports 24/03/2013

Jordi Alba es trenca i serà el primer problema per a Tito

El lateral està gairebé descartat per al partit del PSG

Natalia Arroyo
2 min

Barcelona.Jordi Alba serà el primer problema que haurà de resoldre Tito Vilanova quan s'incorpori a la dinàmica d'entrenaments del Barça aquesta setmana. Ahir es va confirmar que el lateral pateix un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cama dreta que el tindrà entre dues i tres setmanes de baixa. El de l'Hospitalet de Llobregat, que va lesionar-se en l'empat a un de la selecció espanyola contra Finlàndia divendres a Gijón, tornarà avui a Barcelona per fer-se més proves i concretar l'abast exacte de la lesió i el tractament que ha de seguir. Les primeres valoracions dels metges de la Federació, però, el deixen pràcticament descartat per a l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el París Saint-Germain al Parc dels Prínceps el 2 d'abril. Si l'evolució és positiva, podria arribar a recuperar-se a temps per participar en la tornada del dia 10 al Camp Nou, però tampoc és segur que estigui disponible. Tot dependrà de l'ecografia que li faran els metges del club avui.

Amb Adriano lesionat també als isquiotibials i Carles Puyol intervingut d'urgència al genoll, Tito Vilanova haurà d'improvisar una defensa per aturar l'equip de Carlo Ancelotti. Martín Montoya, que ha perdut protagonisme en aquesta part central de la temporada, podria tornar a entrar en els plans dels tècnics, tot i que haurà d'adaptar-se a la banda esquerra de la defensa perquè la dreta és territori de Dani Alves, que ara passa per un gran moment de forma. Amb Mascherano a una targeta de la sanció i Marc Bartra inactiu, la situació és especialment delicada per als blaugranes.

Urgències per a 'la roja'

La baixa de Jordi Alba no només és un problema per al Barça, sinó que també afecta els plans de Vicente del Bosque de cara al decisiu partit que la selecció espanyola haurà de jugar contra França a Saint-Denis (21 h). Sí que podrà ser-hi Xavi Hernández, que ahir va entrenar-se sense molèsties de la sobrecàrrega que patia i apunta a titular.

I és que, després de deixar escapar dos punts a Gijón, la roja no pot fallar si vol ser al Mundial del Brasil del 2014. Ara Espanya ocupa la segona posició amb 8 punts, dos menys que França, que és líder. Tot el que no sigui derrotar els bleus (i especialment si ni tan sols s'aconsegueix l'empat) complicarà -i molt- la classificació de la selecció espanyola, que hauria d'esperar a confirmar la repesca i jugar-se el pas a la cita internacional en una eliminatòria a doble partit prevista per al 15 i el 19 de novembre. El problema d'Espanya és que podria acabar sent el pitjor segon de grup i quedar fora d'aquesta opció. Croàcia o Bèlgica al Grup A, Bulgària o Itàlia al B, Suècia al C, Hongria o Romania al D, Albània o Islàndia a l'E, Israel o Portugal a l'F, Grècia o Eslovàquia al G i Anglaterra a l'H tenen opcions de sumar més punts que Espanya si els de Del Bosque no guanyen a París.

stats