LONDRES 2012
Esports 15/03/2011

Els Jocs comencen 500 dies abans de la inauguració

Qui vulgui tenir una cadira assegurada per veure els millors esportistes mundials -i els millors catalans- competint als propers Jocs Olímpics ha de demanar les entrades des d'avui fins al 26 d'abril.

A. Solé / N. García
3 min
01. Wildeboer, Villaécija i Belmonte. 02. Natàlia Rodríguez. 03. Pau Gasol. 04. Saül Craviotto.

Barcelona.Avui, 15 de març, just 500 dies abans del 27 de juliol del 2012, el dia de la inauguració, s'ha obert el procés de sol·licitud d'entrades per als Jocs Olímpics de Londres del 2012. És cert que queda molt de temps, però les persones que vulguin ser a la cerimònia d'obertura o de clausura, o a la final dels 100 metres llisos, o a la final de bàsquet hauran d'afanyar-se a demanar aquestes entrades, encara que sigui a poc menys d'un any i mig vista.

Hi ha dues maneres oficials per comprar entrades: o bé s'omple un formulari a la pàgina web oficial dels Jocs ( www.london2012.com ), disponible a partir d'avui, o bé s'ha d'enviar un correu electrònic a l'empresa oficial que ha designat el Comitè Olímpic Espanyol (COE), Aristeia (spain.london@aristeiasport.com), que en té els drets en exclusiva.

Qui opti per anar directe a la web oficial dels Jocs ha de saber que només hi ha sis setmanes per demanar entrades (màxim quatre per sol·licitud), des d'avui fins al 26 d'abril, i en aquells esdeveniments que hi hagi massa demanada l'organització farà un sorteig. A banda, els responsables de l'empresa Aristeia expliquen que els catalans (i espanyols) interessats en un esdeveniment en concret també els poden enviar un correu a ells, que tenen unes entrades assegurades de cada esdeveniment.

Quants catalans a Londres?

I per als catalans que vulguin saber quants esportistes catalans seran a Londres del 27 de juliol al 12 d'agost, tot i que a falta de tant de temps encara hi ha molts preolímpics per disputar, i moltes marques mínimes per superar, aquesta guia pot ser útil. A Pequín l'expedició catalana va tornar amb nou medalles.

Atletisme

Hi ha fins a 39 atletes catalans amb opcions reals de classificar-se, entre els quals destaquen Natàlia Rodríguez, Rosa Maria Morató, Carles Castillejo i Maria Vasco.

Bàsquet

La selecció espanyola masculina encara s'ha de classificar, però ho té a l'abast, mentre que és més difícil per a la femenina. Fins a 7 jugadors catalans hi podrien ser.

Ciclisme

En categoria masculina, Joaquim Rodríguez Purito i Joan Antoni Flecha tenen molts números de ser convocats en carretera, Sergi Escobar en pista i Josep Antoni Hermida en bicicleta de muntanya.

Esgrima

Qui té més opcions és Màrius Alvarado en espasa.

Futbol

La selecció espanyola hauria de ser semifinalista a l'Europeu sub-21 per ser-hi, i 7 catalans tindrien opcions de ser a la convocatòria.

Gimnàstica

Els que tenen més opcions són Javier Gómez i Claudia Prat.

Hoquei herba

A l'estiu les seleccions espanyoles han de disputar l'Europeu, que és classificatori. La masculina ho té més fàcil que la femenina. La majoria de jugadors són catalans.

Hípica

Hi seran Beatriz Ferrer-Salat, Jordi Domingo, Morgan Barbançon, Lauro Aguiló i Albert Hermoso.

Handbol

La selecció espanyola ha de jugar un preolímpic, però com a tercera del Mundial tindrà un grup assequible. Els catalans podrien ser Viran Morros, Víctor Tomás i Joan Cañellas.

Judo

Quasi segur que hi serà Vanessa García, i també tenen opcions Alícia Alonso i Céline Tsunoda.

Natació

Destaquen Mirea Belmonte, Érika Villaécija i Aschwin Wildeboer, que hi seran segur i amb opcions de medalla. A més d'Alan Cabello, Juanmi Rando i Kiko Hervás, i les joves promeses Judith Ignacio, Claudia Dasca i Marina Garcia.

Natació sincronitzada

L'equip espanyol segur que hi serà, amb 9 de les 12 integrants catalanes, entre les quals destaquen Andrea Fuentes i Ona Carbonell. La presència de Gemma Mengual encara és una incògnita.

Piragüisme

Saül Craviotto hi serà segur, i tenen opcions Carles Juanmartí i Jordi Domenjó.

Rem

Hi ha 8 catalans entrenant amb l'equip espanyol per classificar-se.

Taekwondo

Hi serà Joel González.

Tir olímpic

Sònia Franquet ja té la plaça assegurada.

Tennis

Si no hi van els top ten , Montañés, Robredo i Granollers tindrien alguna opció.

Tennis taula

Hi seran segur Sara Ramírez i Gàlia Dvorak.

Voleibol

La selecció espanyola no ho tindrà fàcil per classificar-se, però si ho aconseguís els catalans serien Iban Pérez i Francesc Llenas.

Vela

Hi serà Sílvia Roca.

Esports sense catalans

Bàdminton, lluita, tir amb arc, boxa, pentatló i halterofília.

stats